Război în Ucraina, ziua 686. Colonel ucis de o mină, localităţi bombardate şi ajutorul din România

Război în Ucraina, ziua 686. Colonel ucis de o mină, localităţi bombardate şi ajutorul din România Război în Ucraina. Sursa foto: Arhiva EVZ

Forțele ruse au bombardat opt localități din apropierea graniței din regiunea Sumî. Potrivit Kievului, cel puțin 4 oameni au murit și alți 33 au fost răniți. Un colonel rus şi-a găsit sfârşitul în Ucraina. În acelaşi timp, Ucraina se confruntă cu o nouă criză energetică.

Război în Ucraina, ziua 686. Peste 1.000 de sate și orașe din Ucraina au rămas fără electricitate din cauza condițiilor de iarnă. Ukrenergo a anunțat că a fost iar nevoită să ceară ajutor din România.

Război în Ucraina. Deficit de rachete antiaeriene

Ucraina are un deficit de rachete ghidate antiaeriene, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene, Iuri Ignat, potrivit Reuters. Ucraina a consumat o rezervă considerabilă pentru aceste trei atacuri care au avut loc. Este clar că există un deficit de rachete ghidate antiaeriene", a declarat Ignat la televiziunea ucraineană.

Rachete antiaeriene

Sursa foto: arhiva EvZ

Peste 820 de ruşi, ucişi într-o singură zi

Estimarea ucraineană a pierderilor rusești din ultima zi este de 820 de soldați, 5 tancuri, 9 alte blindate de luptă, 6 tunuri, 1 lansator multiplu de rachete, 5 echipamente speciale și 10 diferite vehicule.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un colonel al armaei ruse şi-a găsit sfârşitul în Ucraina. El ar fi călcat pe o mină, instalată tot de ruşi.

Război Ucraina

Război Ucraina. Sursa foto: X (Twitter)

Război în Ucraina. Ruşii plecaţi din ţară, „păcătoşi”

Cetățenii ruși care au fugit din țară după invazia Rusiei în Ucraina și care s-au întors între timp pot fi considerați drept „păcătoși”, dar care s-au pocăit, a afirmat șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill.

Capul Bisericii Ruse a spus nu poate respinge persoanele care „înțeleg că au făcut o greșeală”.

Anterior, şeful bisericii ruse i-a îndemnat pe ruşi să meargă să lupte în Ucraina, să-ţi dea viaţa pentru patrie, pentru a fi absolviţi de păcate.

O nouă speranţă din Occident

Oficiali de la Casa Albă s-au întâlnit cu mai mulți lideri din firmele de capital de risc și din industriile tehnologice și de apărare, într-un efort de a consolida interesul administrației Biden de a sprijini accesul Ucrainei la echipamente americane de ultimă generație, au declarat oficiali de rang înalt ai administrației pentru Reuters.

Cancelarul german Olaf Scholz a afirmat că majoritatea statelor UE nu livrează suficiente arme Ucrainei pentru a o ajuta în războiul contra Rusiei. El a lansat un apel la sporirea eforturilor UE în această privinţă.

Țările baltice s-au numărat printre cei mai fermi susținători ai Ucrainei de la începerea războiului în contextul propriei istorii turbulente cu Rusia. Estonia promite acum că va aloca anual un procent din PIB pentru susținerea militară a Kievului.

Război în Ucraina. Zelenski despre industria de război a Rusiei

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski spune că există dovezi clare ale încetinirii industriei ruse de apărare. El a spus acest lucru în mesajul său video, vorbind despre reuniunea de marţi a Cartierului General al Comandantului Șef Suprem.

„Astăzi a avut loc o întâlnire specială - cu participarea directă, în persoană, a tuturor comandanților principali și șefilor de operațiuni. Împreună cu comandantul șef, Statul Major General, Ministerul Apărării, Ministerul Industriei Strategice, Ministerul Dezvoltării Digitale.

Am analizat în detaliu furnizarea de obuze și drone. Diviziunea între brigăzi și unități. Nevoi zilnice, cheltuieli efective. Principalul este „toată logistica trebuie să devină mai rapidă”, a subliniat șeful statului.