Război în politică. Ce se întâmplă cu salariile? Anunț de ultim moment

Război în politică. Ce se întâmplă cu salariile? Anunț de ultim moment

Marius Budăi, ministrul demis al Muncii, lansează un atac la premierul desemnat Ludovic Orban, după ce acesta din urmă a criticat demersul guvernului demis de a crește cu 100 de lei salariul minim net pe economie.

„Când ți-ai făcut ultima actualizare la sistemul de operare prin 1990 toamna, este normal că singurele puncte de reper sunt de dinainte de 1989. Când stai angajat fictiv pe la firmele unor prieteni și când ai obținut primul loc de muncă pe filiera securistică a tăticului, este firesc să nu poți înțelege valoarea muncii cinstite.

Doar că românii nu au nicio vină pentru că prim-ministrul desemnat, căci despre el este vorba, are restanțe mari atât la capitolul economie cât și la capitolul istorie. Și nu este corect să vrei să blochezi orice măsură care îi ajută pe cei peste 1,3 milioane de oameni care muncesc pe salariul minim.

Așa că o să-i dau doar două cifre legate de geografie, poate la materia asta se descurcă mai bine.

Ar trebui să știe domnul Orban că, din toate țările din lume, 195 la număr, doar în 9 nu există salariu minim. Iar din Uniunea Europeană, România încă are al treilea cel mai mic nivel al salariului minim, dar și cel mai mare nivel al emigrației forței de muncă. Domnule Orban, ia vedeți, reușiți să uniți punctulețele într-o linie continuă?

Creșterea salariului minim propusă de Guvern va avea ca efecte imediate reducerea sărăciei și reducerea exodului românilor care pleacă la muncă în străinătate. Dar domnul Orban nu știe și nici nu este interesat de aceste lucruri. Poate cineva ar trebui să-i dea un reset", a scris Marius Budăi pe Facebook.

„Mai era cineva prin 1989 care mai dădea câte 100 de lei sau câte un leu... Băieții ăștia nu înțeleg, oamenii ăștia nu înțeleg că ei au fost demiși prin moțiune de cenzură, că nu mai pot să se comporte ca un guvern care e în funcțiune.

Rămân la Palatul Victoria doar până la investirea unui guvern și nu pot să angajeze decizii importante de guvernare, ci numai să administreze treburile curente. Decizia privind salariul minim nu poate să o ia decât un guvern legitim, votat de Parlament”, a fost afirmația lui Ludovic Orban.

Ne puteți urmări și pe Google News