Răsturnare de situaţie în plin război! Dezvăluirile care îl pun la pământ pe Vladimir Putin. Rusia nu mai are nicio şansă în Ucraina

Răsturnare de situaţie în plin război! Dezvăluirile care îl pun la pământ pe Vladimir Putin. Rusia nu mai are nicio şansă în UcrainaSursa foto:Facebook/Volodimir Zelenski

Serviciile secrete din Occident aveau informații încă din vară despre intențiile Rusiei de a invada Ucraina. Planurile de invazie erau pregătite, la acel moment, de un grup restrâns de oficiali ruși. Colectarea şi analiza datelor a fost o sarcină comună a Statelor Unite şi a Regatului Unit. Serviciile speciale au decis să dea totul publicității, încercând să oprească războiul, dar fără a devoala sursa informațiilor.

Primele indicii cu privire la intențiile Rusiei de a invada Ucraina au apărut în momentul în care serviciile secrete occidentale au primit informații cu privire la un grup de oficiali ruși care lucrau la planurile militare. Informația cu privire la declanșarea acestui război a fost dezvăluită pentru BBC Ucraina de un reprezentant al comunității de informații. Acesta a explicat ce s-a întâmplat.

„În vară, am văzut un mic grup de înalţi oficiali ruşi care plănuiau o invazie pe scară largă. De obicei, serviciile secrete nu-şi dezvăluie datele, dar pe măsură ce invazia se apropia, ofiţerii de informaţii occidentali au luat o decizie fără precedent: să spună lumii ce ştiau”, a precizat oficialul.

Potrivit jurnaliștilor de la BBC Ucraina, serviciile secrete au tras un semnal de alarmă cu privire la intențiile lui Vladimir Putin cu câteva luni mai devreme. Ofițerii de informații au încercat să oprească războiul, a cărui amploare fusese confirmată în mod repetat, după cum a relatat sursa citată de BBC.

Sursă: Vasilis Ververidis | Dreamstime.com

Colectarea şi analiza datelor a fost o sarcină comună a Statelor Unite şi a Regatului Unit. Originea exactă a informaţiilor rămâne secretă, dar oficialii susţin că au obţinut-o din diverse surse, au mai relatat jurnaliștii BBC.

Avertismentele s-au înmulțit pe măsură ce data invaziei s-a apropiat. În același timp s-au întețit și demersurile diplomatice meinte să oprească declanșarea războiului. Rând pe rând, mai mulți lideri europeni au mers în vizită la Vladimir Putin să-l determine să renunțe la război. Iar contactele dintre reprezentanții diplomațiilor ruse și occidentale s-au intensificat.

Sursă: Palinchak | Dreamstime.com

Avertimentele lui Joe Biden

Președintele american Joe Biden a transmis Moscovei încă o dată că nici SUA, nici NATO nu sunt o amenințare pentru Rusia. De asemenea, a avertizat că o invazie a Ucrainei ar aduce cu sine sancțiuni economice dure.

„Ar trebui să dăm diplomației toate șansele să reușească. Cred că avem căi reale pentru a aborda grijile noastre legate de securitate. Statele Unite au pus pe masă idei concrete pentru a crea un mediu de securitate în Europa. Propunem noi măsuri de control al înarmării, noi măsuri legate de transparență, noi măsuri de stabilitate strategică.

Statele Unite și NATO nu sunt o amenințare pentru Rusia. Ucraina nu este o amenințare pentru Rusia. Dar nu vă amăgiți: Statele Unite vor apăra fiecare centimetru de teritoriu NATO cu toată forța. Un atac împotriva unui stat NATO este un atac împotriva tuturor. Iar angajamentul SUA față de Articolul 5 (al Cartei NATO) este sfânt.

Două căi sunt deschise: de dragul responsabilității istorice pe care o împărtășesc Rusia și Statele Unite, pentru stabilitatea globală, de dragul viitorului nostru comun, alegeți diplomația. Dar să nu fie niciun pic de îndoială: dacă Rusia invadează Ucraina, statele responsabile ale lumii nu vor ezita să răspundă”, spunea Joe Biden cu câteva zile înainte de invazie.

În cele din urmă, războiul a fost declanșat de Rusia pe 24 februarie 2024, dar planurile sale, de ocupare a Kievului și de încheiere a ostilităților în câteva zile a eșuat.