Evenimentul Zilei > Actualitate > Răsturnare de situație în cazul accidentului lui Daniel Chițoiu
Răsturnare de situație în cazul accidentului lui Daniel Chițoiu

Răsturnare de situație în cazul accidentului lui Daniel Chițoiu

Joi seara, ministrul Daniel Chițoiu a fost transportat la Spitalul de Urgență Floreasca. În acest timp, noi dezvăluiri cu privire la producerea accidentului au ieșit la suprafață. 

UPDATE 12:06 – Polițiștii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală. Au fost mai mulți martori audiați, însă până la această oră, polițiștii spun că nu se pot pronunța cu privire la autoturismul care a intrat pe contrasens; Daniel Chițoiu are trei coaste rupte și se află sub supravegherea medicilor de la Spitalul Floreasca; starea de sănătate a cumnatei lui Chițoiu este destul de gravă – femeia va fi adusă și ea la spitalul Floreasca

Accidentul a avut loc pe DN7, între Pitești și Râmnicu Vâlcea, în raza localității Zamfirești, aproape de Dealul Negru. Două autoturisme s-au ciocnit frontal, după ce unul a intrat pe contrasens.

Inițial, s-a vorbit despre faptul că șoferul vârstic a fost cel care a intrat pe contrasens, după ce i s-ar fi făcut rău. În schimb, realitatea este cu totul alta, potrivit surselor judiciare Antena 3.

Daniel Chițoiu este cel care ar fi provocat accidentul. Potrivit surselor judiciare, liderul ALDE a intrat pe contrasens din neatenție, aspect confirmat de mai mulți martori. În ciuda acestui fapt, politicianul a declarat că de fapt bătrânul ar fi fost cel care ar fi comis greșeala.

În urma accidentului, s-a deschis dosar penal pentru uciderea din culpă, iar cauzele exacte vor fi stabilite de o expertiză. În accident au fost implicate patru persoane. Două rănite – Chițoiu și pasagerul de pe bancheta din spate, o femeie, rudă cu politicianul și doi morți, doi vârstnici de peste 70 de ani.