Rareş Bogdan simte ce urmăreşte Ludovic Orban, de fapt: Miza e uriaşă. În interviul realizat de Libertatea, liberalul a punctat mai multe teme de interes din culisele partidului.

Astfel, acesta a devoalat că nu va candida la șefia PNL și „deocamdată” nici la alegerile prezidențiale din 2024. Rareș Bogdan consideră că încă trebuie să acumuleze experienţă politică şi de abia după aceea poate lua în calcul un salt în ierarhia formaţiunii.

De asemenea, după ce la începutul acestui an a lansat mai multe critici dure la adresa lui Ludovic Orban, fostul jurnalist a revenit cu mesaje dedicate preşedintelui PNL.

Ludovic Orban decide singur în PNL?

„Libertatea: Domnul Ludovic Orban a propus data de 15 septembrie pentru organizarea Congresului PNL. A existat o consultare prealabilă în conducerea partidului?

Rareș Bogdan: S-a convocat un Consiliu Național. Luni, la Biroul Permanent, probabil se va hotărî data acestui Consiliu Național. Doar Consiliul Național poate stabili data Congresului, urmând să fie convocat până la 1 octombrie.

Undeva între 15 și 30 septembrie. E o hotărâre pe care a luat-o Ludovic, ne-a comunicat-o, urmează luni să vină cu detalii.

– Au fost voci în partid care au criticat convocarea Congresului în septembrie?

– Da, domnul Florin Roman. Pe de-o parte trebuie organizat un congres, dar în același timp sunt voci care spun să nu ne concentrăm acum pe alegeri interne, care ar crea probleme în desfășurarea campaniei de vaccinare, cel puțin comunicațional, respectiv a chestiunilor legate de relansare și atunci ar fi fost mai bine ca aceste alegeri să se amâne puțin.

Într-un partid sunt voci și voci, Ludovic Orban, președintele partidului, a hotărât asta.

PNL

Rareş Bogdan intuieşte ce urmăreşte Ludovic Orban

– În momentul de față, în PNL e pace sau război?

– În momentul de față este pace, dar un congres poate declanșa război. Astăzi e pace. Gândiți-vă că miza congresului PNL e uriașă. Pentru că cine câștigă alegerile de președinte al partidului, în perspectiva anului electoral 2024, poate însemna foarte mult.

Adică, președintele PNL poate fi, foarte probabil, candidat la Președinție, chiar dacă această candidatură este peste trei ani.

– Ați anunțat că nu veți candida la șefia partidului. Ce anume v-a determinat să luați această decizie?

– Consider că încă am multe de făcut. Președinția partidului înseamnă că practic 80-90% din timpul tău este dedicat exclusiv PNL. Eu sunt o fire mai liberă, mai libertină, mai plină de inițiativă.

Rareş Bogdan va fi prezent în echipa câştigătoare

Pentru moment, cred că există și alte opțiuni. Eu mă voi înscrie, în schimb, într-o echipă care sper să fie câștigătoare, în pozițiile doi-trei. Cred că poate să fie și altcineva care să ocupe poziția din fruntea partidului.

– Există posibilitatea de a reevalua această decizie? Dacă o vor cere filialele, de exemplu?

– Nu. Eu îmi știu foarte bine pașii. Cred că PNL are oameni foarte buni. Sunt ultimul venit din echipa conducătoare a PNL și cred că este normal să-mi fac puțin ucenicia în cadrul partidului.

Chiar dacă am adus un plus, recunoscut de colegii mei, eu trebuie să-mi fac ucenicia în partid și după asta să mă bat pentru prima poziție sau altă poziție.

Deocamdată, poziția de prim-vicepreședinte, pe care am câștigat-o la ultimul congres, este poziția pentru care probabil mă voi lupta și la viitorul congres. Este suficient”, a declarat Rareş Bogdan în interviul publicat pe libertatea.ro.

foto: Răzvan Vălcăneanţu