Evenimentul Zilei > Politica > Rareș Bogdan, despre reintroducerea stării de urgență: Nu contează costurile politice
Rareș Bogdan, despre reintroducerea stării de urgență: Nu contează costurile politice

Rareș Bogdan, despre reintroducerea stării de urgență: Nu contează costurile politice

"În cazul în care lucrurile devin grave, preşedintele are apanajul de a decreta starea de urgenţă" a declarat Rareș Bogdan la România TV.

De asemenea, Rareş Bogdan a explicat că „nu contează costurile politice” când vine vorba despre decizii pentru protejarea sănătăţii românilor.

„Nu contează costurile politice. Nu contează că există sau nu susţinere în sondajele de opinie pentru aceste măsuri. Contează ca oamenii să fie protejaţi şi să nu existe pericol de infectare majoră.

Sunt convins că cei care vor face recomandările pentru decizia finală vor fi specialiştii, iar în cazul în care lucrurile devin grave, sunt convins că preşedintele României care are apanajul de a decreta starea de urgenţă, cât şi premierul care poate continua starea de alertă vor lua cele mai bune decizii”, a spus Rareş Bogdan.

Europarlamentarul PNL a afirmat că „cei care sunt decid sunt de câteva luni de zile specialiştii epidemiologi şi specialiştii în medicină care până acum nu au dat greş”.

„Nu putem să luăm decizii politice peste capul dommului Arafat, a domnului Rafila, a domnului Musta, a domnului Nelu Tătaru, a domnului Cercel.

Există un pericol legat de rata de transmitere a bolii. Noi facem doar speculaţii politice”, a menţionat Bogdan.

Rareş Bogdan, avertisment despre industria HoReCa. „Vor intra în faliment”

„Industria HoReCa este importantă şi trebuie salvată. În acelaşi timp trebuie să fie nişte reguli foarte dure care dacă nu sunt respectate pot să meargă până la ridicarea autorizaţiei unui restaurant sau a unui bar. Dacă dai drumul la restaurante, te trezeşti că lucrurile degenerează.

După trei luni şi jumătate, oamenii din Horeca nu mai rezistă şi trebuie să găsim soluţii şi pentru ei. E clar că va trebui să găsim soluţii pentru aceştia. Vor intra în faliment. România nu are nici forţa să îi susţină, după modelul francez, care le-a plătit trei luni chiria sau după modelul german”, a menţionat Rareş Bogdan.

Europarlamentarul PNL a amintit că la Bruxelles sunt deschise, dar şi în Italia.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: