Evenimentul Zilei > Politica > Rareș Bogdan, despre înțelegerea cu USR-PLUS: Suntem obligați să scăpăm Capitala de PSD
Rareș Bogdan, despre înțelegerea cu USR-PLUS: Suntem obligați să scăpăm Capitala de PSD

Rareș Bogdan, despre înțelegerea cu USR-PLUS: Suntem obligați să scăpăm Capitala de PSD

Liberalii pornesc în campania electorală pentru Capitală alăruti de Alianța USR-PLUS.

Europarlamentarul Rareş Bogdan a afirmat, vineri, că liberalii sunt „obligați” să ajungă la o înţelegere privind sprijinirea unor candidaţi comuni la alegerile locale pentru primăriile de sector.

Potrivit lui Rareș Bogdan, această alianță are un singur țel și anume să ducă la bun sfârșit promisiunea făcută bucureștenilor că „vor scăpa Capitala de PSD”.

„Suntem obligaţi. Am promis bucureştenilor că vom scăpa Capitala de PSD, de cea mai slabă adminsitraţie. Suntem obligaţi noi, liberalii. Am cedat extrem de mult, am fost extrem de raţionali. Am avut două personalităţi care aveau cotă mai mare decât Nicuşor Dan. Nicuşor Dan a fost ideea noastră, a liberalilor.

Ideea a fost una singură candidaţi comuni ca să nu ne trezim cu Tudorache, Mutu, Băluţă să mai fie primari în continuare”, a declarat Rareş Bodgan.

De asemenea, europarlamentarul a explicat că PNL a făcut numeroase concesii în negocierile purtate cu Alianţa USR-PLUS.

„PNL a acceptat, deşi are un scor dublu faţă de USR, să împărţim (sectoarele) 3 la 3. Iniţial au fost alocate patru sectoare pentru PNL. Cei de la USR au respins o alianţă cu PMP”, a spus Rareș Bogdan.

Rareş Bogdan spune că e convins că Nicuşor Dan va câştiga Primăria Generală.

„Ne dorim victoria pentru Dreapta în Capitală. Cei de la USR-PLUS au venit cu o nouă condiţionalitate: nu îl acceptăm pe Cristi Popescu la sectorul 2. Nu riscăm să pierdem sectorul 2 doar dintr-o încăpăţânare. După sectorul 2 a venit o nouă condiţionalitate – sectorul 5. Nu acceptau candidatul nostru. Singurul candidat pe care-l acceptau a fost la sectorul 6.

Ne considerăm fratele mai mare. Bădiile în această alianţă care înţeleg tânărul mai zvăpăiat”, a afirmat Rareş Bogdan.

„Dacă mai apare şi Traian Băsescu care se încălzeşte, pregătindu-se să intre în luptă, voturile dreptei se vor fragmenta şi mai mult. Scopul final e să recâştigăm Capitala. Nu putem să-l lăsăm pe Nicuşor Dan singur.

Consider că putem găsi soluţii pentru fiecare sector”, a mai spus Rareş Bogdan.

Întrebat cum îşi explică încrederea de care au parte atât primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, cât şi primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, Rareş Bogdan a pus acest lucru pe seama lipsei unei „opoziţii adevărate şi puternice”.

„Pe mine mă şochează scorul acestor domni. E cumva ciudat.  Pe mine mă şochează scorul doamnei Firea la cât de puţine a făcut în Capitală. Bucureştiul a arătat ca un oraş complet neguvernat în aceşti patru ani de zile”, a afirmat europarlamentarul liberal, potrivit romaniatv.net

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: