Evenimentul Zilei > Politica > Rareș Bogdan critică poziția adoptată de Karl Nehammer. „Ceea ce face astăzi Austria este un atentat la soliditatea Europei”
Rareș Bogdan critică poziția adoptată de Karl Nehammer. „Ceea ce face astăzi Austria este un atentat la soliditatea Europei”

Rareș Bogdan critică poziția adoptată de Karl Nehammer. „Ceea ce face astăzi Austria este un atentat la soliditatea Europei”

Europarlamentarul Rareș Bogdan a sous că va prezenta argumentele privind aderarea României la Spațiul Schengen în timpul discuțiilor pe care le va avea în timpul reuniunii grupului PPE. La această întâlnire va fi prezent și cancelarul austriac Karl Nehammer.

Rareș Bogdan a fost întrebat ce argumente va aduce delegaţia de europarlamentari a PPE în discuţiile pe care urmează să le poarte la Viena şi cu Karl Nehammer, cancelarul austriac. Europarlamentarul român a declarat că toate datele oferite de România au fost corecte atât în privința migrației, cât și în cele legate de economie sau colaborarea transfrontalieră. Liberalul a mai subliniat că aceste date sunt susţinute de Europol şi de comisarul Ylva Johanson.

Europarlamentarul a continuat prin a spune că rezoluțiile Partidului Popular European, dar și rezoluția votată de Parlamentul European reprezintă argumente importante privind coeziune Europei. „Ceea ce face astăzi Austria, dacă continuă în încăpăţânare absurdă, este un atentat la soliditatea Europei, este un atentat la coeziunea europeană”. Rareș Bogdan a subliniat că autoritățile din România lucrează pe mai multe fronturi pentru ca țara noastră să intre cât mai repede în Spațiul Schegen.

Rareș Bogdan a vorbit de întâlnirea Consiliului JAI

Politicianul a declarat că se bucură că pe ordinea de zi a Consiului JAI se va afla subiectul privind aderarea României la Spațiul Schengen. „Nu am mai acceptat niciun fel de întârziere, niciun fel de tergiversare. România a stat suficient cu capul plecat, jucăm până la capăt, toate zarurile au fost aruncate. Vrem să vedem cine ne sunt prietenii, cine sunt cei care au probleme cu cetăţenii români, cine are o problemă cu România, în acest moment, în Europa”, a mai declarat Rareş Bogdan într-o intervenție în direct la Digi24.

Mai mulţi eurodeputaţi români participă, miercuri, 7 decembrie, la reuniunea Partidului Popular European pe tema migraţiei de la Viena alături de liderul grupului PPE în Parlamentul European, Manfred Weber. La această întâlnire va participa şi cancelarul austriac, Karl Nehammer. Cu această ocazie se va discuta şi chestiunea aderării la Schengen a României. Printre eurodeputaţii români care participă la reuniune se află Siegfried Mureşan, vicepreşedintele grupului PPE, Rareş Bogdan, şeful delegaţiei României în grupul PPE din Parlamentul European, şi Eugen Tomac.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: