Raluca Bădulescu are un bunic celebru. A fost erou al celui de-al Doilea Război Mondial

Raluca Bădulescu are un bunic celebru. A fost erou al celui de-al Doilea Război Mondial

Probabil foarte puțină lume știe că Raluca Bădulescu nu este singura vedetă din familie. Bunicul său, Mircea T. Bădulescu a fost decorat cu cel mai mare ordin aeronautic de Regele Mihai

Raluca Bădulescu are un bunic celebru. A fost erou al celui de-al Doilea Război Mondial.

În emisiunea „Dosare de presă”, pe evz.ro, Raluca Bădulescu a dezvăluit că bunicul său, Mircea T. Bădulescu, a fost unul dintre aviatorii militari români de elită din cel de-al Doilea Război Mondial.

Mircea T. Bădulescu este cu adevărat „vedeta” familiei, omul care a lăsat o moștenire de dus mai departe. Prin decretul Regal nr. 1493 din 4 mai 1945, locotenentul aviator Mircea T. Bădulescu a fost decorat cu ordinul ”Mihai Viteazul” clasa a III-a, pentru eroismul de care a dat dovadă pe câmpul de luptă în executarea celor 230 misiuni de bombardament în picaj, cu rezultate excepţionale.

„Școala nr. 1 din Buzău îi poartă numele bunicului meu (e vorba de Școala Gimnazială ”Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu” Buzău, n.e.). Mircea Bădulescu a fost comandor al aviației, decorat de Regele Mihai, erou al celui de-al doilea Război Mondial.

Uite, există și o legacy, o moștenire în familie, care trebuie preluată. Pentru că atât bunicul meu, cât și tata, cât și mama sunt la un nivel. Au făcut excelență în viață”, a declarat Raluca Bădulescu.

Erou al celui de-al Doilea Război Mondial. Mircea T. Bădulescu, decorat cu cel mai mare ordin aeronautic

Activitatea lui din timpul războiului îl plasează pe Mircea T. Bădulescu printre așii Aviației Regale Române. Ceea ce explică decorarea lui cu cel mai mare ordin aeronautic, Virtutea Aeronautică, clasa comandor.

Ordin pe care, de altfel, l-au mai primit doar doi aviatori piloți de vânătoare: cpt. av. rez. Constantin Bâzu Cantacuzino și adj. av. Ion Mucenica. Jurata de la „Bravo, ai stil!” a mai dezvăluit că se trage din neam de boieri.

„Au fost moșieri foarte bogați. Dar, când au venit comuniștii, s-a rezolvat totul...”, a spus aceasta.

Raluca Bădulescu: Bunicul este mândria noastră

Bunicul Ralucăi Bădulescu a mai zburat, după război, în unităţile de aviaţie reorganizate, până în 1951, când a fost trecut în rezervă cu gradul de căpitan.

Pentru o perioadă, a muncit în agricultură, activitatea sa în acest plan culminând cu ocuparea funcţiei de director economic la Direcţia Agricolă a judeţului Prahova.

Din nefericire, și-a pierdut vița într-un accident tragic, în 1967, cu puțin înainte să împlinească 50 de ani. Era student în anul patru la ISEP, Academia de Studii Economice de astăzi, când un accident produs la trecerea peste un pasaj de cale ferată punea capăt zilelor căpitanului aviator în rezervă Mircea T. Bădulescu, pilotul erou de la Stukas.

„Bunicul meu a decedat, din păcate, foarte tânăr, într-un accident de tren. Însă, până la vârsta de 47 de ani, deja era comandor al aviației. Deja decorat de Regele Mihai. Deja avea toate titlurile posibile. A participat la niște misiuni sinucigașe...

A fost un erou. Din păcate, a sfârșit foarte tânăr, să-l odihnească Dumnezeu! Este mândria noastră. Pe copil îl cheamă ca pe el. Alex este numele pe care l-am ales noi. Îl cheamă Alex Mircea Bădulescu”, a mai spus Raluca Bădulescu.