Evenimentul Zilei > Politica > Raetchi (PNL): Solicitarea senatorilor privind audierea lui Liviu Dragnea, respinsă
Raetchi (PNL): Solicitarea senatorilor privind audierea lui Liviu Dragnea, respinsă

Raetchi (PNL): Solicitarea senatorilor privind audierea lui Liviu Dragnea, respinsă

Vicepreședinte în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, deputatul PNL, Ovidiu Raetchi, i-a acuzat pe parlamentarii de la PSD-ALDE că au încălcat „orice logică parlamentară” prin respingerea in forul legislativ a solicitării de a îl audia pe liderul PSD, Liviu Dragnea, în cadrul comisiilor reunite de Apărare.

„Parlamentarii PSD-ALDE au respins azi, în Comisia de Apărare din Camera Deputatilor, solicitarea senatorilor privind audierea lui Liviu Dragnea în cadrul comisiilor reunite de Aparare, pentru a explica si dezvolta acuzațiile făcute la adresa SPP. Le-am spus colegilor de la PSD ca săvârșim un lucru absurd si incalcam orice logica parlamentara: exista Comisii pentru Aparare in Parlament; oamenii de acolo in asta sunt specializati. E misiunea lor sa exercite controlul asupra SPP si a institutiilor de gen. Acolo se voteaza bugetul acestor instituții. Acolo au loc actiuni in comun cu SPP: cand au lipsit de la votul pentru Patriot, cei din PSD au spus ca au fost la un poligon SPP "foarte frumos", daca va mai amintiti. Nu Opoziția: PSD!”, a scris liberalul pe pagina de Facebook.

Mai mult, Raetchi a subliniat că cele două comisii de Apărare din Parlament sunt foruri specializate în domeniul siguranței naționale, în timp ce, probabil, Comisia de anchetă privind activitatea șefului SPP urmează să fie formată din membri „care nu au nicio legătură cu domeniul militar”.

„Oamenii de la Aparare au certificari pentru a lucra cu informatii confidentiale. Nu sunt parasutati peste noapte in domeniul sigurantei nationale. Si, cu toate astea, PSD infiinteaza o comisie de ancheta care sa verifice un lucru pe care il controlează deja comisia permanenta. De ce? Pesedistii au majoritate in comisiile permanente pentru Aparare! Au voturile necesare pentru a exercita controlul parlamentar – asa cum il doresc. Nu sunt capabili sa-si faca treaba acolo? Va marturisesc ca imi e imposibil sa inteleg de ce s-a speriat domnul Dragnea de noi. Pare un om matur si, totusi, se teme sa vina in fata comisiilor de specialitate, infiintand o comisie de opereta din care vor face parte, probabil, oameni care nu au nicio legatura cu domeniul militar.”, a conchis deputatul PNL.

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc marţi în plen pentru un vot asupra hotărârii de înfiinţare a Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea activităţilor directorului Serviciului de Protecţie şi Pază, Lucian Pahonţu, şi a modului în care este posibil ca acesta să fi implicat instituţia în activităţi care exced cadrul legal de funcţionare.