Raed Arafat publică graficele dezastrului: ”Era de așteptat, dar depinde de noi”

Raed Arafat publică graficele dezastrului: ”Era de așteptat, dar depinde de noi”

Măsurile de relaxare luate de autorități au dus la o creștere îngrijorătoare a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus.

Până astăzi, 13 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 21.679 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.635 au fost declarate vindecate și externate, se arată în ultimul bilanț transmis de Grupul de Comunicare Strategica.

De asemenea, până astăzi, 1.394 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. De la ultima informare de vineri, transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 275 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne spune că era de așteptat ca acest lucru să se întâmple și a publicat două grafice cu evoluția coronavirusului.

”Din graficile de mai jos se vede clar cum, in ultimele zile, situatia infectiilor cu SARS-COV2 si in mod deosebit numarul cazurilor active s-a deteriorat. Graficul arata cum numarul cazurilor active incepe sa creasca dupa o perioada mai lunga de scadere continua.

Era de asteptat ca masurile de relaxare sa duca la astfel de situatie insa depinde de noi daca cresterea se va mentine sub control sau nu. Regulile de distantare si igiena trebuie respectate!

Nu va lasati influentati de parerile neavizate si de dezinformarile din mediul retelelor de socializare!”, este mesajul transmis de Raed Arafat pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, președintele Societății Române de Microbiologie, profesorul Alexandru Rafila, a declarat că nu trebuie să renunțăm la un comportament precaut.

"Să nu ne panicăm, să nu creăm o isterie, dar nici să nu renunțăm la comportamentul precaut. Oamenii să se comporte cu grijă, cu precauție.

Să nu dăm curs îndemnului de a nu respecta reguli. S-ar putea ca relaxarea să fie potențată de anumite mesaje transmise, că nu este o pandemie gravă, că virusul nu se mai transmite. Ne uităm și la cifrele din alte țări, unde se înregistrează o creștere a numărului de cazuri, lângă noi, în Balcani - în Macedonia, în Bulgaria", este sfatul profesorului Rafila.

 

Ne puteți urmări și pe Google News