Raed Arafat despre amenințările cu moartea primite în pandemie. Cine a încercat să-l intimideze pe șeful DSU

Raed Arafat despre amenințările cu moartea primite în pandemie. Cine a încercat să-l intimideze pe șeful DSU Sursa foto: Facebook/ Raed Arafat

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a fost ținta a numeroase amenințări și atacuri în perioada pandemiei, din cauza măsurilor adoptate. Oficialul guvernamental nu știe cine sunt cei care l-au amenințat. El crede că a fost o acțiune organizată de cei care au interesul să decredibilizeze instituțiile statului român.

Raed Arafat a vorbit despre amenințările cu moartea pe care le-a primit în timpul pandemiei de coronavirus, în contextul măsurilor de restricție adoptate de autorități. Șeful DSU a făcut o serie de comentarii pe acest subiect. El a povestit că, în acea perioadă a fost în alertă permanentă, dat fiind că nu știa dacă cei care îi transmiteau astfel de mesaje vorbeau serios.

„Erau momente și erau anumite emisiuni unde eu eram atacat și, în timpul ăsta, mesageria mea de pe Facebook, pe care am blocat-o, în final. Curgeau înjurăturile și amenințările încontinuu în timpul acestor emisiuni. Unii colegi m-au atenționat, pentru că nu știi niciodată ce nebun, în stradă, te agresează sau face ceva”, a declarat Raed Arafat.

Secretarul de stat în MAI a precizat că a fost singura perioadă, cea în care au fost impuse restricții, în care a primti asemenea amenințări. Pentru o parte dintre ele, cele care i s-au părut mai serioase, a formulat plângeri penale.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Din fericire, n-am mai primit astfel de amenințări, față de perioada respectivă în care am primit multe. Pentru o parte am depus plângere, dat fiind că mi se păreau mai veridice, dar în niciun caz n-am putut să stau și să fac reclamații. Ar fi trebuit să las munca și să stau să fac reclamații, astfel că, normal, le-am ignorat”, a mai spus Raed Arafat.

Raed Arafat acuză o operațiune de decredibilizare a statului

Șeful DSU crede că în spatele multora dintre mesajele de amenințare pe care le-a primit în perioada pandemiei se află grupuri de interese. În opinia sa, scopul acestora a fost să decredibilizeze instituțiile statului.

„Era clar că erau niște grupuri de oameni organizați să facă acest lucru. Aceste mesaje nu veneau de la populația de aici, separat, ci veneau în calupuri clar organizate”, a declarat Raed Arafat în emsiunea lui Denise Rifai.

În acest context, Raed Arafat nu a căutat să descopere cine se află în spatele acestor grupuri de interese, considerând că i-ar fi fost imposibil. Din păcate, lucrurile nu au fost clarificate nici de celelalte autorități ale statului român.

„Nici nu m-am obosit să caut pentru că era imposibil să găsesc așa ceva, dar am fost atacați chiar și cu încercarea de a ne intimida. De ce? Ce a fost în spate, cum a fost, poate pentru unii erau niște interese, pentru alții era interesul de a scădea încrederea în instituțiile statului cu orice preț, și acest lucru s-a continuat în cei doi ani ai pandemiei. Deci, asta este realitatea prin care am trecut și este un subiect care este dezbatere de lungă durată de a aduce probe, care nu e pentru acest moment”, a încheiat Raed Arafat, în emsiunea lui Denise Rifai de la Kanal D.

Raed Arafat amenințat de un timișorean

În urmă cu aproximativ doi ani, în timpul pandemiei, secretarul de stat Raed Arafat a fost amenințat cu moartea de un bărbat din Timișoara. Acesta a făcut o postare pe Facebook în care spunea că-l va lovi pe Arafat cu toporul, cu ciocanul și  cu ranga. Ulterior, după ce a fost identificat de autorități, potențialul agresor a fost internat la un spital de psihiatrie. Măsura a fost luată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara.

În acest caz, după apariția postării pe Facebook, Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara a deschis dosar penal pentru ultraj. După audierea potențialului agresor, procurorii au cerut ca acesta să fie supus unei expertize medico-legale psihiatrice, având îndoieli cu privire la discernământul său.

Raportul de expertiză medico-legală, întocmit de IML Timișoara la data de 19 martie, a stabilit că „persoana expertizată a avut discernământul abolit, raportat la fapta cercetată şi s-a recomandat aplicarea de urgenţă a măsurii de siguranţă prevăzut de art. 110 C.p. (internarea medicală), având în vedere potenţialul agresiv şi modificările halucinator-delirante prezentate de suspect”.