Evenimentul Zilei > Justitie > Radu Pricop rămâne sub CONTROL JUDICIAR
Radu Pricop rămâne sub CONTROL JUDICIAR

Radu Pricop rămâne sub CONTROL JUDICIAR

Radu Pricop va rămâne sub control judiciar după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să îi respingă contestația la măsura preventivă.

Radu Pricop este acuzat de complicitate la șantaj și instigare la fals în declarații în dosarul în care omul de afaceri Sergiu Lucinschi este acuzat de șantaj, trafic de influență, fals în declaraţii şi instigare la fals intellectual. De asemenea, anchetatorii au cerut instanţei să menţină şi în timpul judecării cauzei măsura controlului judiciar în cazul lui Lucinschi şi Pricop.

Radu Pricop a contestat această măsură, însă magistrații i-au respins această cerere. Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada decembrie 2014 – martie 2015, Sergiu Lucinschi, cu complicitatea avocatului Radu Petru Pricop, a constrând un om de afaceri, denunţător în cauză, să îi dea patru milioane de euro, sumă pe care acesta nu i-o datora lui Lucinschi. Banii au fost ceruţi în contextul în care firma la care Lucinschi era asociat şi acţionar a introdus la DIICOT o plângere penală, "dând, în mod intenţionat, unor afaceri comerciale nerentabile, o încadrare juridică penală". Sergiu Lucinschi i-ar fi spus omului de afaceri că dacă este de acord să îi cea cei patru milioane de euro ceruţi, va retrage plângerea de la DIICOT.