Evenimentul Zilei > Politica > Radu Popa, consilierul lui Ponta: Un Congres al USL ar fi „o recunoaştere publică a lipsei reciproce de încredere”
Radu Popa, consilierul lui Ponta: Un Congres al USL ar fi „o recunoaştere publică a lipsei reciproce de încredere”

Radu Popa, consilierul lui Ponta: Un Congres al USL ar fi „o recunoaştere publică a lipsei reciproce de încredere”

Deputatul Radu Popa, consilier al lui Victor Ponta, respinge ideea unui Congres USL. Acesta spune că propunerea vicepreședintelui liberal Florin Țurcanu este un semn de disperare, iar a o pune în practică ar fi un semn că nimeni nu a luat în serios până acum candidatura lui Antonescu la Cotroceni.

"Eventuala convocare a unui congres USL care să re-re-reconfirme candidatura lui Crin Antonescu ar însemna, de fapt, o recunoaştere publică a lipsei reciproce de încredere şi ar arăta tuturor că nici PSD, nici PC, nici UNPR şi nici măcar PNL nu au crezut, nici o secundă în varianta Crin Antonescu, candidat al USL", a declarat Radu Popa pentru pesurse.ro. "Din aceste motive, mă aştept ca domnul Antonescu însuşi să iasă şi să infirme necesitatea unui asemenea demers".
Acesta a mai explicat că un asemenea congres nu există din punct de vedere statutar. "Disperarea îi face pe unii să viseze la ceva ce nu există statutar", a mai spus consilierul lui Victor Ponta.
Vicepreședintele PNL Florin Țurcanu a cerut, ieri, convocarea unui Congres al USL care să reafirme susținerea pentru candidatura lui Crin Antonescu la Cotroceni. Mai mulți lideri ai PSD i-au explicat, prin intermediul presei, că statutar USL nu are un asemenea for. Candidatura lui Crin Antonescu a fost validată de Congresele separate ale celor trei partide componente ale Uniunii – PSD, PNL și PC -în aprilie 2012.
CITIȚI ȘI:

  • Pesediștii și liberalii ȘI-AU SĂRIT LA BEREGATĂ din a doua zi a anului. Se cere CONGRES EXTRAORDINAR pentru revalidarea candidaturii lui Antonescu
  • Sorin Roșca Stănescu: Congresul USL, inutil. USL nu mai există
  • Cristian Preda:Useliștii au crescut prețul benzinei împreună, dar nu mai au combustibil pentru propria mașinărie politică