Evenimentul Zilei > Politica > Radu Mazăre, baie de mulţime, de Ziua Naţională -„Le urez românilor să lase deoparte râca, politică sau personală, trebuie să avem grijă unii de alţii şi să ne iubim”
Radu Mazăre, baie de mulţime, de Ziua Naţională -„Le urez românilor să lase deoparte râca, politică sau personală, trebuie să avem grijă unii de alţii şi să ne iubim”

Radu Mazăre, baie de mulţime, de Ziua Naţională -„Le urez românilor să lase deoparte râca, politică sau personală, trebuie să avem grijă unii de alţii şi să ne iubim”

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a sărbătorit Ziua Naţională mâncând fasole şi cârnaţi cu locuitorii unui cartier muncitoresc din oraş. „Nu contează politica, ăla la stânga, ăla la dreapta, nu contează duşmăniile. Le urez românilor să lase deoparte râca, ranchiunile. Hai să avem grijă unii de alţii, să ne iubim, că altfel, nu sfârşim bine”, a fost mesajul lui, de 1 Decembrie.

Sute de constănţeni din cartierul CET, care aşteptau răbdători la coadă pentru o porţie de fasole cu cârnaţi, un pahar de vin roşu, sau de suc, l-au întâmpinat pe primarul Radu Mazăre. Oamenii au profitat de prezenţa lui pentru a-şi spune ofurile. „Stau de 10 ani cu chirie, am cerere şi nu mi-ai dat o camera” i s-a adresat un bătrân. „Îţi dau şi matale, pe rând, pe rând” l-a îmbunat primarul, în timp ce se pupa cu bătrânele de la coadă. „Măzăricăăă, să ne trăieşti şi să ne mai dai”, a strigat, în râsetele mulţimii, o pensionară.

Încântat, primarul Constanţei le-a dat speranţe. „Ce faceţi? Vedeţi că vine Crăciunul, vin cadourile”. Mulţimea a plusat. "Nuu, de Moş Nicolae mai întâi”. Radu Mazăre a mâncat cot la cot cu localnicii, fasole cu cârnaţi, „chiar dacă mă băgaţi în gura PreaÎnaltului Teodosie” şi s-a încins la o horă, cu chiuituri, cu mai multe pensionare fericite. Primăria Constanţa a oferit este 30.000 de porţii de fasole cu cârnaţi, castraveciori, un pahar de vin roşu, sau de suc, pentru localnicii din cinci cartiere ale oraşului.

Echipat în costum de patinator, primarul Constanţei, Radu Mazăre, şi-a făcut, apoi, apariţia în staţiunea Mamaia, la inaugurarea Aqua Ice Magic. Patinoarul privat este construit în incinta parcului de distracţii Aqua Magic, manageriat de o apropiată a primarului, care se ocupă de contabilitatea majorităţii firmelor în care Radu Mazăre deţine acţiuni. Şi-a pus patinele şi, împreună cu copiii, cu care a făcut „trenuleţul pe gheaţă”, a arătat că "ştiu să patinez deşi cel mai mult, după zmeu, îmi place schiul, acolo sunt profesor”. Dar dacă „tot m-au umflat ăştia” şi nu are voie să iasă din ţară, „în iarna asta o să bag patinoare”.