Reprezentanţii Vier Pfoten cer primarului Radu Mazăre eliminarea din programul carnavalului a defilării cu animale sălbatice deţinute de un circ din staţiunea Mamaia. ”Considerăm drept abuz folosirea animalelor salbatice în reprezentațiile de circ, cu-atât mai mult folosirea lor într-un eveniment organizat de o adminstrație publică şi finanțat din bani publici. Fundația Vier Pfoten denunță astfel de acțiuni și le face publice în campania Stop it! Fără animale sălbatice în circuri, susținută la nivel național si internațional prin zeci de mii de semnături. Vă solicităm pe această cale să reconsiderați evenimentul pe care-l pregătiți pentru 30 august și să eliminați din program defilarea cu animalele sălbatice”, se arată în scrisoarea trimisă de Vier Pfoten către Primăria municipiului Constanța.

“Cei de la Circ nu chinuie animalele”

Reclamaţia organizaţiei nu l-a impresionat pe Radu Mazăre. “De ce trebuie să le răspund?. Cei de la Circ nu îşi chinuie animalele, le iubesc ca pe ochii din cap. Se vedea o relaţie specială între om şi animalul respectiv. Dresorul de lei, Arkan, îmi spunea că atunci când s-a îmbolnăvit leul mascul, a dormit cu el în cuşcă patru nopţi. .
Şi nu cred că reprezintă niciun stres pentru că ei oricum plimbă animalele, când plimbă circul. Noi nu o să le plimbăm pentru că ele nu vor defila pe car. Vor face spectacolul doar la scenă. Acuma, ce stres e că se plimbă cămila un pic în jurul scenei?. Diseară, la repetiţie, o să vedeţi numai şerpi,  să vedem pot sa plimbe fetele şerpii? Pentru că şerpii vor intra în momentul prezentării haremului şi al dansului”.

„Ramses, un conducător destoinic, cu 201 neveste”

Primarul Constanţei se plânge că pentru toate personajele întruchipate de el a fost reclamat. „Vara asta eu nu am făcut niciun contract la primărie, am zis că mă ocup numai de Carnaval, să aduc turiştii. Şi cu toate astea la fiecare lucru făcut, câte o reclamaţie şi câte o plângere. Când am scos pe piaţă brandurile pentru Mamaia ca să o promovăm, după aia am avut reclamaţie când am făcut Ştefan cel Mare. Acum avem reclamaţie când facem Ramses”. Radu Mazăre  a ţinut să precizeze că va obţine, prin viceprimar, şi autorizaţie sanitar veterinară. „Sâmbătă seară, eu o să trag cu arcul şi o să cadă de sus, o raţă. Să vedem cine ţipă”, a încheiat,ironic, primarul. El a declarat că ales personajul Ramses pentru că „ e un conducător destoinic, a făcut multe pentru poporul şi neamul lui, şi a avut şi 201 soţii”. Pentru Carnavalul din 2015 i-a ales deja pe Fidel Castro sau Che Guevara. Iar la Nicolae Ceauşescu „ mă mai gândesc”.