Evenimentul Zilei > Sport > Radu Banciu, un nou atac la adresa Simonei Halep: Este o rușine pentru sport
Radu Banciu, un nou atac la adresa Simonei Halep: Este o rușine pentru sport

Radu Banciu, un nou atac la adresa Simonei Halep: Este o rușine pentru sport

Radu Banciu o atacă din nou grobian pe Simona Halep, suspendată provizoriu pentru dopaj. Jurnalistul crede că sportiva ar trebui aspru pedepsită și a făcut și câteva sugestii în acest sens.

După ce zilele trecute a criticat-o pe jurnalista Ioana Cosma, care îi va deveni colegă la trustul Prima TV după ce a fost concediată de la Pro Tv, Radu Banciu o atacă acum extrem de dur pe Simona Halep.

Sportiva este suspendată provizoriu pentru dopaj, iar jurnalistul spune răspicat că el nu crede în nevinovăția jucătoarei de tenis. „Este o rușine pentru sport Simona Halep în momentul ăsta! Ghilotina nu mai există! Cea mai mare rușine este să fii prins dopat, iar după aceea să înlănțui minciunile că tu nu știai.

Păi da ce, băi, ați prins vreodată pe vreunul cu evaziune fiscală sau cu corupție să spună: ‘Da, domne’, eu am furat de am rupt?’. A venit vreodată vreun Sorin Oprescu să ne spună: ‘Aveți dreptate! Acum că m-ați prins, pot să vă spun. Eu sunt cel care a luat șpagă! N-a recunoscut niciodată niciunul!”, a declarat Radu Banciu.

Acuzații grave

Jurnalistul a mai spus și că este indignat de faptul că mulți oameni din sport, dar și românii i-au luat apărarea Simonei Halep, iar sportiva ar fi primit tratament preferențial.

„N-a acuzat-o nimeni în România, n-a șters-o nimeni! V-am spus asta din prima zi în care s-a întâmplat. Că nu avem competențele morale să ne judecăm între noi. Tot ce se spune, tot ce se scrie este fals. Într-o țară normală, o rădeai din palmares! Nu mai exista! Nu mai vii cu nicio scuză, că oricum este ca la politicieni. Ai fost acuzat, ți-ai dat demisia. Pentru ce să sprijinim un infractor?”, a mai spus Radu Banciu, în emisiunea „Fotbal All Inclusive” de la Prima Sport.

Perioadă dificilă

Simona Halep a fost testată pozitiv la Roxadustad anul trecut în august, dar rezultatul a fost făcut public abia în octombrie. Ea a fost suspendată provizoriu pentru dopaj și nu a mai disputat niciun meci oficial. Va rata și turneul de la Doha din luna februarie, după ce avocații ei nu au reușit să obțină ridicarea suspendării pentru dopaj. Audierea a fost amânată. Potrivit avocaților ei, substanța interzisă a ajuns în organismul Simonei Halep prin intermediul unui supliment alimentar contaminat.

Chiar dacă se află în centrul unui mare scandal de dopaj, Simona Halep a fost desemnată, anul trecut, jucătoarea anului, de către Federația Română de Tenis (FRT). În 2022, Halep s-a impus la două turnee: Melbourne Summer Set și Toronto.

Pentru că nu a mai putut juca în niciun turneu oficial, de la finele lunii august a anului trecut, Simona Halep a căzut în clasamentul WTA. Ea nu se mai află printre cele mai bune zece jucătoare de tenis în lume, fiind în prezent clasată pe poziția a 15-a.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: