Primarul Gabriela Firea promite 3000 de vouchere în valoare de 15.000 de lei taximetristilor pentru ca aceștia să poată cumpăra mașini noi, cu normă de poluare euro 6, potrivit unui proiect de hotărâre care va fi discutat în ședința de marți a Consiliului General, scrie libertatea.ro.

Voucherele „Rabla Taxi” pe care dorește să le dea Primăria Capitalei  sunt pe același model cu eco-voucherele de 9.000 de lei oferite de municipalitate în primăvară, ele acordându-se în schimbul casării unei mașini vechi.

Tichetul se acordă o singură dată unui transportator autorizat pentru a-și achiziționa o mașină nouă, non-diesel, hibridă sau electrică. Primăria Capitalei spune că vrea să ia această măsură din cauza poluării existente în Capitală. ” Considerăm oportună și imperios necesară acordarea de echo-vouchere pentru susținerea și dezvoltarea infrastructurii serviciului public de transport local în regim de taxi prin achiziționarea de autoturisme noi euro 6- non diesel”, se arată într-un document obținut de ziariștii de la Libertatea.

Propunerea Primăriei Capitale de a oferi începând de anul viitor 3000 de vouchere este considerată una controversată de ziariștii de la Libertatea, care spun că în luna iunie primarul Gabriela Firea vorbea despre un  faliment „nedeclarat ” al instituției pe care o conduce. Gabriela Firea spunea că are nevoie de un miliard de lei pentru că Primăria să își poată continua activitatea. Intenția privind acordarea de vouchere vine după ce Gabriela Firea a anunțat luarea unei alte măsuri care a stârnit controverse, și anume introducerea unei taxe de acces în Capitală, care ar urma să se aplice de la anul.