Quentin Tarantino nu se lasă intimidat de sindicatele polițiștilor americani

Quentin Tarantino nu se lasă intimidat de  sindicatele polițiștilor americani

Regizorul Quentin Tarantino a declarat că nu se simte intimidat de sindicatele polițiștilor americani care au cerut boicotarea filmelor sale, după ce regizorul a denunțat actele de violență ale poliției împotriva persoanelor de culoare neînarmate.

Regizorul a participat la 24 octombrie în New York la un miting care denunța violențele poliției, declarând că autoritățile nu au vrut să se ocupe de această problemă, deoarece, în caz contrar, "acei polițiști criminali ar fi fost închiși sau cel puțin inculpați".

În replică, sindicatele polițiștilor din New York, Los Angeles, Chicago sau Philadelphia au cerut boicotarea filmelor regizorului, inclusiv a următoarei sale pelicule, "The Hateful Eight" , din distribuţia căruia fac parte actorii Samuel L. Jackson, Bruce Dern, Demian Bichir şi Jennifer Jason Leigh şi care urmează să aibă avanpremiera de Crăciun în Statele Unite, urmând să ajungă în cinematografe la începutul lunii ianuarie.

"Eu nu sunt intimidat", a afirmat marţi regizorul. "Sincer, este lamentabil ca unii reprezentanți ai poliției susțin că nu îmi plac polițiștii. Eu nu urăsc polițiștii, este greșit, e calomnios", a explicat Tarantino.

Ne puteți urmări și pe Google News

Câştigător al trofeului Palme d'Or de la Cannes cu filmul "Pulp Fiction" din 1994 şi a două premii Oscar pentru scenariile filmelor "Pulp fiction" şi "Django Unchained", Quentin Tarantino a fost pe rând regizor, scenarist, producător şi chiar actor în filmele sale. Deşi este acuzat de critici că trivializează violenţa, opera sa cinematografică nu a încetat să entuziasmeze publicul, iar peliculele sale "Profesioniştii crimei/ Reservoir Dogs", "Pulp Fiction", "Jackie Brown", cele două filme din seria "Kill Bill", "Maşina morţii/ Death Proof", "Ticăloşi fără glorie/ Inglorious Bastards" şi "Django dezlănţuit/ Django Unchained" au devenit filme de referinţă ale cinematografiei mondiale.