Atacurile al Qaida de la Londra, finanțate din banii contribuabililor britanici? Dezvăluiri șocante în presa engleză despre o fraudă de peste 8 miliarde de lire sterline și legăturile dintre islamiști și laburiști!

Atacurile al Qaida de la Londra, finanțate din banii contribuabililor britanici? Dezvăluiri șocante în presa engleză despre o fraudă de peste 8 miliarde de lire sterline și legăturile dintre islamiști și laburiști!

Ideologia subversivă promovată în țările occidentale (în primul rând corectitudinea politică și multiculturalismul) a paralizat activitatea acelor instituții ale statului însărcinate cu respectarea legii.Imigranții, mai noi sau mai vechi, se bucură practic de impunitate în fața legii, pentru că autoritățile sunt paralizate de teama că vor fi acuzate de rasism. Doar actele de terorism, , crimele, cazurile flagrante și cele care intră în atenția presei sunt investigate. În rest, anchetatorii preferă să închidă ochii.

Dovada vine din Marea Britanie, unde autoritățile au reușit să descopere abia după două decenii o grupare de crimă organizată, formată cu precădere din pakistanezi. Trezoreria publică a știut că e ceva suspect la mijloc, dar nu a informat MI5. Gangsterii islamiști nu numai că au fraudat Trezoreria britanică cu peste 8 miliarde de lire sterline obținând ajutoare sociale prin fraudă, dar au atacat și mai multe bănci (au garantat creditele cu proprietăți supraevaluate), dar și simpli posesori de carduri (ale căror mijloace de plată au fost clonate). Mai mult, gangsterii au întreținut relații apropiate cu imami extremiști (Abu Hamza) și chiar cu unul dintre cei patru atentatorii sinucigași care au lovit pe 7 iulie 2005 metroul din Londra omorând 52 de călători. 80 de milioane de lire (aproximativ 1 procent) din banii obținuți prin fraudă au fost trimiși unor lideri al Qaida din Pakistan și Afganistan pentru a fi folosiți la construcția de tabere de antrenament sau finanțarea unor activități teroriste.

Să nu vă închipuiți că e vorba de niște infractori obișnuiți, fie ei și specializați în infracțiuni informatice. Nicidecum. Potrivit unui raport intern al Trezoreriei, gangsterii islamiști erau persoane care participau la think-tank-uri progresiste și forumuri de afaceri și aveau grijă să intre în cercurile sus-puse ale politicienilor britanici de rang înalt. Alții s-au infiltrat în agențiile britanice. Există mărturii care arată că unul dintre membrii rețelei a fost văzut alături de premierul laburist Tony Blair de mai multe ori după izbucnirea războiului din Irak. „Nu există nicio indicație că Blair era conștient de presupusele infracțiuni”, se grăbesc să ne asigure jurnaliștii de la Sunday Times, care au investigat afacerea. Că o fi știut Blair ceva sau nu, rămâne de văzuit. Cert este că, din informațiile apărute până acum, se pare că gruparea a donat Partidului laburist mii de lire sterline de-a lungul anilor.

Acesta să fie motivul pentru care banda și-a făcut de cap două decenii cu banii contribuabililor britanici? E greu de spus! Ziariștii ne povestesc însă altceva foarte interesant. Patru ofițeri de trezorerie au observat, de-a lungul timpului, că ceva e ciudat în ceea ce privește afacerile grupului de pakistanezi. De bună credință, și-au informat superiorii, ba chiar i-au implorat să ia măsuri. Șefii s-au împotrivit de fiecare dată, susținând că „investigațiile sunt prea complexe și nu au resurse”. Unul dintre ofițerii de trezorerie s-a oferit să informeze serviciile secrete. I s-a interzis sub pretextul că trezoreria nu poate încălca secretul fiscal al suspecților. Abia după atacurile de la Londra din 2005, funcționarii de rang înalt ai trezoreriei publice au decis să acționeze. Cam târziu, pentru că mulți dintre gangsterii islamiști și-au pierdut de multă vreme urma.

 

Ne puteți urmări și pe Google News