«Rezervistul de presă Sorin Ioniță, nu aveți de unde să-l știți, este un fost plutonier de presă, acum detașat în interes de serviciu în fel de fel de locuri, ca expert în fel de fel de chestii, paleo-soroșist, proto-tefelist, anunță lumea să nu se bazeze pe el:

„Atâta doar zic: când puneţi pe mobil aplicaţia(n.m. Yandex) cu mişcările voastre şi băgaţi cardul bancar în baza FSB, dacă o ieşi ceva prost, să nu cereţi statului român (adică mie, contribuabil) să vă extragă din kkt, că aţi fost şi voi mici şi naivi şi aveţi drepturi, ok?”», scrie Mirel Curea, prim redactor-șef adjunct al EvZ.

«Civilul de rit nou, Dan Alexe, un fel Irinel Columbeanu pe net, care o arde pe la Bruxelles, în lupta fără de odihnă pentru și împotriva a fel de fel de treburi, când pe ud, când pe și mai ud, și pe la Europa Liberă Moldova, cu glas „metalic s-aud, gorniștii, în fund, la cazarmă”, ne face atenți la șuții de ADN:

„Gigantul rus al internetului Yandex (ăla cu înspăimântătoarea lozincă "Найдётся всё!") intră cu aplicaţia de taxi Yango pe piaţa românească. Ieftin, sigur, profitabil, capitalism pur. Să vedem dacă la noi corifeii dreptei și ai concurenței vor lăuda inițiativa, știind că îi dau bani lui Putin și că toate cursele tale vor fi stocate pe serverele FSB-ului, inclusiv amprentele și ADN-ul de pe banchetă.”», scrie jurnalistul despre al doilea „influencer” revoltat pe intrarea „uberului” rusesc pe piața românească.

«Camaradul Andrei Caramitru, frust și hotărât, precum străbunii săi, care au coborât din munții Pind, direct în Frății și-n Legiune, operează fără milă, așează poporul în coloană și îi dă direcția înainte-marș:

„Boicotati Yango! A apărut o firma rusească care copiază uber. deținuta de Kremlin. Ce vor sa facă? Simplu. Sa știe exact unde sunteți fiecare, tot timpul. Se cheamă location tracking – o pot face când le instalați aplicația in telefon. Sa cartografieze tot și sa înțeleagă unde suntem, cu cine ne întâlnim. In timp real. De ce? Spionaj în masă. Ce vă oferă pentru asta? Un pișcot. Firma asta trebuie boicotată! Cine merge cu ei e foarte – foarte – foarte – prost și face mult rău.”»

«Primul, Ioniță, nu lămurește cum este cu cei care plătesc cash, care dau banul peșin FSB-ului, nici pe ăia nu-i va ajuta? La fel, nu explică nici cum este cu ăia care plătesc cu bani de la Soroș.

La al doilea, la Alexe, spaima este de înțeles, la el riscul este uriaș nu doar să-i ia rușii ADN-ul, ci să-i ia Putin mucii de pe banchetă, dacă va strănuta într-un taxi d-ăsta, ca să-i stabilească IQ-ul.

Al treilea, Camaradul, nu vrea ca rușii să înțeleagă unde suntem și cu cine ne întâlnim. Este singurul care are nițică dreptate, nici locatarii de la Spitalul Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Al. Obregia” nu doresc ca medicii să înțeleagă pe unde sunt ei, atunci când se duc la Waterloo, și nici cu cine se întâlnesc, atunci când se întâlnesc acolo cu Napoleon», se încheie trecerea în revistă a reacțiilor panicarde la apariția firmei rusești făcută de Mirel Curea.

«Or fi luat bani de la ruși aștia trei? Întreb asta, pentru că au împrăștiat foarte eficient vestea intrării Yango pe piața românească”, se întreabă, ironic, în încheierea postării sale, Mirel Curea.