Putin, lovit de răzbunarea lui Biden? Atacul a vizat Ministerul Apărării din Rusia

Putin, lovit de răzbunarea lui Biden? Atacul a vizat Ministerul Apărării din Rusia Sursa: Arhiva EVZ

Chiar dacă severitatea sa față de Putin a aruncat Rusia în brațele Chinei, președintele SUA nu are de gând să ierte Rusia. Un prim atac cibernetic pare să fi avut loc deja.

Site-ul web al Ministerului Apărării din Rusia a fost vizat de atacuri cibernetice venite din afara țării, a a nunțat vineri agenției de presă rusă TASS.

Atac cibernetic din străinătate asupra site-ului web al Ministerului Apărării

"Site-ul oficial al Ministerului Apărării rus pe internet a fost supus unui atac DDoS, în urma căruia unii utilizatori pot întâmpina dificultăți în accesarea conținutului său", au declarat reprezentanții ministerului, care a declarat că, între timp, site-ul a fost restaurat. Serviciul de securitate informatică al Ministerului Apărării afirmă că nu au existat alte probleme. „Nu au fost permise încălcări ale operabilității software-ului și infrastructurii tehnice a site-ului web al Ministerului Apărării din Rusia”.

E răzbunarea lui Biden?

Atacul survine la puțin timp după ce președintele american Joe Biden l-a avertizat pe omologul său rus Vladimir Putin că SUA vor întreprinde „orice acțiune necesară” pentru a opri atacurile cibernetice din Rusia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Avertismentul american vine ca urmare a informațiilor căatacurile în serie care au vizat companiile și instituțiile americane au fost declanșate de pe teritoriul Rusiei. Biden le-a declarat cu acel prilej reporterilor că „i-am spus foarte clar că Statele Unite se așteaptă ca atunci când o operațiune de ransomware vine din țara sa, chiar dacă nu este sponsorizată de stat, ne așteptăm să acționeze, dacă le oferim suficiente informații asupra vinovaților ", a consemnat BBC. Kremlinul a negat faptul că SUA ar fi contactat Rusia în legătură cu atacurile cibernetice, spunând că autoritățile de la Moscova sunt gata să „contracareze în comun (cu americanii) activitatea criminală în sfera informațională”. notează Jerusalem Post.

Rusia, principalul suspect pentru atacul SolarWinds

Autoritățile americane consideră că Rusia este suspectul ptincipal  în cazul atacului SolarWinds. O dovadă că  atacul a fost sponsorizat de Kremlin este, în opinia experților americani, faptul că  cei care l-au declanșat reprezintă o forță. Hackerii „au fost disciplinați și concentrați”, declara cu luni în urmă Kevin Mandia, șeful companiei de securitate cibernetică FireEye, în fața Comitetului pentru Informații al Senatului american,