Evenimentul Zilei > EVZ Special > Putin îl poate ucide pentru asta! Marele şahist Kasparov i-a dezvăluit planul odios
Putin îl poate ucide pentru asta! Marele şahist Kasparov i-a dezvăluit planul odios

Putin îl poate ucide pentru asta! Marele şahist Kasparov i-a dezvăluit planul odios

Campionul mondial la șah Garry Kasparov a lansat un atac virulent în direcţia preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, despre care a spus că folosește pandemia împotriva Occidentului.

Kasparov, care trăiește în exil voluntar la New York din 2015, are o viziune foarte clară despre strategia rusească în timpul pandemiei de coronavirus; iconicul şahist crede că Moscova vizează instalarea serviciilor sale secrete pe terenul unei țări NATO, potrivit Il Fatto Quotidiano, citat de Rador.

Kasparov prezidează Human Rights Foundation și Renew Democracy Initiative, două organizații care se ocupă de apărarea drepturilor omului și promovarea democrației liberale în Rusia și în întreaga lume.

„Uitați-vă la ceea ce se întâmplă în Rusia, China, dar și în Ungaria. De câteva săptămâni, regimurile dictatoriale inundă Occidentul cu mesaje care să pună la îndoială eficiența sistemelor democratice în lupta împotriva pandemiei, prin utilizarea fără scrupule a rețelelor de socializare și a știrilor false.

Laitmotivul este întotdeauna același: Sistemele democratice nu sunt capabile să vă protejeze. Priviți China. Numai un guvern puternic poate garanta protecție și siguranță.

Această falsă narațiune este la fel de amenințătoare pentru democrațiile occidentale sau, dacă nu mai mult, decât pandemia”, a declarat Kasparov, cu referire clară la blocarea severă decisă de autoritățile chineze de a limita pandemia.

Ce spune fostul campion mondial la șah despre ajutorul rusesc acordat Italiei pentru lupta împotriva coronavirusului? „O operațiune militară a serviciilor de informații, cu siguranță nu un ajutor umanitar, o operațiune gestionată de armata și de serviciile secrete rusești”, a completat Kasparov.

„Trimițând peste 100 de soldați în Italia, a dorit (n.r. – Vladimir Putin) să atingă două obiective: să câștige o campanie de relații publice, să trimită un mesaj de susținere Italiei și, în același timp, să-și instaleze serviciile secrete pe terenul unei țări NATO.

Putin înfruntă criza globala a coronavirusului ca pe un război hibrid: exportând instabilitate într-un moment de mare dificultate pentru Occident și încercând să distrugă încrederea răspândită pe piața liberă și în societățile deschise între cele două țărmuri ale Atlanticului”, a încheiat Kasparov al cărui curaj de a critica regimul de la Moscova merită apreciat în aceste vremuri în care Kremlinul are propria-i agendă pentru rebeli.

Sunt cunoscute numeroasele cazuri în care opozanţii lui Putin, indiferent că au fost fost jurnalişti, politicieni sau agenţi secreţi, au fost lichidaţi prin împuşcare în cap, otrăvire sau „sinucidere”…