Evenimentul Zilei > Actualitate > Putin ar putea pierde alegerile următoare! Rușii vor să-l dea jos de la putere
Putin ar putea pierde alegerile următoare! Rușii vor să-l dea jos de la putere

Putin ar putea pierde alegerile următoare! Rușii vor să-l dea jos de la putere

Conform unui sondaj recent, Vladimir Putin ar putea pierde la alegerile următoare, populația tânără nefiind de acord cu un nou mandat.

Vladimir Putin ar putea pierde la alegerile prezidențiale viitoare.

Din ce în ce mai mulți cetățeni din Rusia încep să i se opună lui Putin. Foarte mulți dintre ei nu își doresc ca Putin să câștige un nou mandat.

Nivelul opoziției a atins un nou record față de ultimă dată când oamenii s-au „răzvrătit”, anume în 2014 după anexarea Crimeii.

Datele au fost prezentate în urma unui sondaj independent.

Conform Agenției de Sondaje Levada, 41% dintre participanții ruși au spus că nu și-ar dori ca Putin să rămână președinte și după 2024.

Același sondaj arată că 48% dintre cetățeni și-ar dori acest lucru.

Oamenii sunt mai nemulțumiți ca niciodată de modul de conducere al lui Vladimir Putin. În octombrie 2013, procentul la același sondaj era de 45% împotrivă și 33% în favoarea sa.

Putin va pierde alegerile? Ce spune poporul rus?

Revolta oamenilor a început să crească încă de când Rusia a anexat Crimeea în 2014. De atunci, oamenii nu mai sunt de acord ca Putin să-și depășească limita constituțională în ceea ce privește mandatele de președinte.

În viitor ar putea avea loc o reformă constituțională care să-i permită lui Putin să rămână la putere până în anul 2036.

Vladimir Putin, președintele Rusiei în vârstă de 68 de ani, a declarat că „nu s-a hotărât încă dacă va profita sau nu de această opțiune”.

Cei care se opun prelungirii mandatelor lui Putin au invocat ca motiv domnia sa de mai bine de 21 de ani. Ei susțin că este nevoie clară de o schimbare în conducerea țării.

De asemenea, opozanții regimului lui Putin au vorbit și despre vârsta sa înaintată.

Cei care sunt de acord cu prelungirea domniei lui Putin spun că țara se află într-o stare de stabilitate. Ei susțin că Putin are toate calitățile pentru a conduce Rusia în continuare.

„Mulți sunt de acord cu activitățile lui Putin și vorbesc despre marile sale realizări. Tot aceștia susțin că o schimbare nu ar fi rea”, a spus directorul Levada, Denis Volkov.

Rezultatele prezentate de Levada au dezvăluit că populația mai tânără din Rusia se opune domniei lui Putin. În special partea masculină. Pe cealaltă parte, populația mai în vârstă, este de acord cu actualul președinte, scrie TheMoscowTimes.

Citește și: Scenariul care aprinde Kremlinul. Cum poate deveni Aleksei Navalnîi un aliat al lui Putin