Evenimentul Zilei > International > Puterile STRĂINE finanţează VIOLENŢA URBANĂ din Paris?
Puterile STRĂINE finanţează VIOLENŢA  URBANĂ din Paris?

Puterile STRĂINE finanţează VIOLENŢA URBANĂ din Paris?

Puterile străine, suspecte? Marlene Schiappa, secretar de stat al primului-ministru, responsabil pentru egalitatea între femei și bărbați și lupta împotriva discriminării dorește să știe dacă puterile străine finanțează cu fonduri pe criminalii care menţin violenţa urbană la Paris.

"Cine finanțează violența, cine finanțează criminali?" Se întreaba secretarul de stat, Marlene Schiappa, astăzi, într-un interviu la franceinter. "Dacă există puteri străine care finanțează violența urbană din Paris?“. 

Marlene Schiappa  a fost victima a numeroase atacuri pe rețelele sociale, inclusiv amenințări cu moartea. "Am depus o plângere, am depus mai multe", spune ea . Ea este una dintre ţintele de pe rețelelor sociale deoarece a primit mii de amenințări cu moartea.

Pentru ea, numele donatorilor trebuie să fie cunoscut. "Eu pun o întrebare: cine finanțează violența, finanțează burghezii? Este necesar să știm dacă puterile străine finanțează aceste acţiuni", în special Italia, mai spune ea.

Di Maio, liderul Mișcării Cinci Stele, și viceprim-ministru, Matteo Salvini, șeful Ligii (extrema dreaptă)  , au publicat  pe social media mesaje de sprijin pentru  „vestele galbene“, încurajându-i să nu renunţe… poate de aici şi suspiciunea secretarului de stat francez.