Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > Putem accepta ca persoanele cu dizabilități să fie victime colaterale ale luptei, atât pentru Primăria Capitalei, cât și pentru celelalte UAT-uri?
Putem accepta ca persoanele cu dizabilități să fie victime colaterale ale luptei, atât pentru Primăria Capitalei, cât și pentru celelalte UAT-uri?

Putem accepta ca persoanele cu dizabilități să fie victime colaterale ale luptei, atât pentru Primăria Capitalei, cât și pentru celelalte UAT-uri?

Fără discuție, lupta politică presupune „lovirea” adversarului politic în momente bine alese, momente în care lovitura aplicată este energizată de diverși factori.

În plină luptă cu pandemia când Primăria Municipiului București face eforturi pentru a aloca fondurile necesare achiziționării echipamentelor de protecție specifice necesare personalului medical din cadrul celor 19 spitale aflate în subordinea sa, s-a trezit executată silit pentru sumele de aproximativ 3,7 milioane Euro și 500.000 lei pe care trebuie să le plătească ca urmare a unei sentințe judecătorești pronunțate într-un dosar de revendicare cu care au fost sesizate instanțele judecătorești în anul 2010.

Având în vedere, atât faptul că toate activitățile generatoare de venituri la nivel local sunt reduse din cauza Stării de Urgență și a Ordonanțelor Militare emise în acest context, precum și a faptului că resursele bugetare alocate Municipiului București sunt insuficiente, Primăria Municipiului București se află în situația critică de a decide cărui scop alocă puținele resurse financiare pe care le are în aceste momente.

În acest context, având în vedere faptul că toate primăriile din țară își concentrează resursele pentru combaterea răspândirii virusului Covid 19, Gabriela Firea a solicitat public Guvernului Orban, fără nici un rezultat până în acest moment, emiterea unui act normativ care să prevadă sistarea executărilor silite împotriva bugetelor Primăriei Municipiului București și a tuturor UAT-urilor din țară pe perioada stării de urgență.

Fiind evident faptul că solicitarea Gabrielei Firea este, nu doar decentă, dar și benefică tuturor UAT-urilor din România, nu doar Primăriei Municipiului București, sper ca Ludovic Orban, în calitate de Prim Ministru al României să demonstreze prin decizii concrete faptul că susținerea sa potrivit căreia : „De asemenea am discutat măsuri pentru a crește riscul de infectare în spitale a cadrelor medicale și a pacienților” a fost doar o exprimare eronată, nefericită.

Este adevărat faptul că, prin neadoptarea unui act normativ prin care să se sisteze executările silite împotriva bugetelor Primăriei Municipiului București și ale tuturor UAT-urilor din țară pe perioada stării de urgență, Guvernul Orban ar lansa o lovitură subtilă Gabrielei Firea și tuturor primarilor de altă culoare politică din țară deoarece măsurile nepopulare pe care primarii neînregimentați în PNL le-ar putea lua din cauza lipsei fondurilor s-ar putea să-i coste voturi la alegerile locale care vor urma.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Invitatii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: