PUSL salută o posibilă unire a României cu Republica Moldova. Lavinia Șandru: „Sângele apă nu se face”

PUSL salută o posibilă unire a României cu Republica Moldova. Lavinia Șandru: „Sângele apă nu se face” Republica Moldova. Sursă: Dreamstime.com

Reprezentanții PUSL au transmis un comunicat potrivit căruia aceștia salută poziția fostului prim-ministru al Republicii Moldova cu privire la perspectiva unirii României cu Republica Moldova. „Salutăm cu interes poziția domnului Vlad Filat, fost prim-ministru al Republicii Moldova, referitoare la perspectiva unirii României cu Republica Moldova, ca expresie a voinței celor două popoare”, se arată în comunicat.

„Considerăm că tema unirii Republicii Moldova cu România este un subiect care ar trebui să primeze pe agendele publice ale celor două țări și nu doar o discuție recurentă, folosită ca armă populistă în campanii electorale. Unirea tuturor românilor este mai mult decât o noțiune abstractă, este visul a milioane de oameni.

Sângele apă nu se face, iar unirea este destinul românilor de o parte și alta a Prutului, care trebuie să privească și să pășească împreună spre viitor. În luna ianuarie vor avea loc discuții aplicate pe această temă, concluziile urmând a fi date publicității”, a transmis Lavinia Șandru, în calitate de coordonator comunicare al Partidului Umanist Social Liberal.

Mai mulți membri din partidul lui George Simion au semnat adeziuni la PUSL

AUR început în luna octombrie să piardă organizații în țară. Majoritatea membrilor AUR din Râmnicu Sărat au semnat adeziuni la PUSL.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În istoria recentă a mai existat un partid, România Mare, care nu a putut guverna nici cu 40% dintre voturi. Este bine să învățăm din experiențele trecutului. În acest moment există discuții și cu alte organizații locale ale AUR, care nu au găsit în acest partid ceea ce au sperat, respectiv un partid cu o doctrină națională care să promoveze interesele românilor. De vorbe, nunți-spectacol și promisiuni s-au săturat oamenii.

Cu toții trebuie să punem umărul să ridicăm țara. Asta este zestrea pe care o lăsăm copiilor și nepoților noștri. Partidul Umanist Social Liberal crede că fiecare dintre români poate reprezenta șansa României de mâine și vrem, prin fapte și prin oameni de calitate, să construim viitorul acestei țări. Cei 71 de oameni de la AUR care ni s-au alăturat trebuie să știe că nu doar astăzi suntem lângă ei, ci de fiecare dată când vor avea nevoie”, a transmis Daniel Ionașcu, președintele executiv al PUSL.