Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu confirmă implicarea lui Klaus Iohannis în adopțiile de copii de după 1989

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu confirmă implicarea lui Klaus Iohannis în adopțiile de copii de după 1989

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a confirmat că prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, a fost implicat în adopțiile de copii de la începutul anilor 1990. În încercarea de a răspunde întrebărilor adresate de purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, despre trecutul dubios al edilului de la Sibiu, Gorghiu a oferit un răspuns ce pune în legătură traficul de copii cu puterea financiară a lui Iohannis de a-și achiziționa cele șase case.

Senatoarea PSD, Gabriela Firea, a solicitat candidatului ACL, Klaus Iohannis, să prezinte lămuriri în ceea ce privește implicarea sa în traficul de copii la nivel internațional imediat după Revoluție. Firea a relatat conform informațiilor din presă  povestea celor 3 copii din familia Iliuț, care au rămas în grija rudelor după ce tatăl lor s-a sinucis imediat ce a omorât-o pe mama lor.

Cei trei micuți au fost înfiați de către o familie de canadieni cu ajutorul dat de Carmen și Klaus Iohannis, chiar și prin exercitarea de presiuni de către primarul de la Sibiu la adresa familiei Iliuț, conform relatărilor făcute de bunica micuților. Însă ce a recunoscut Klaus Iohannis în legătură cu adopția copiilor a fost rolul său de șofer și traducător pentru familia din Canada.

Astfel, întrebarea purtătorului de cuvânt PSD odată cu asumarea implicării lui Klaus Iohannis în cazul adopției copiilor a vizat remunerația adusă primarului de la Sibiu în urma serviciilor sale pentru canadieni. Această lămurire se impune a fi clarificată întrucât, la doi ani mai târziu, după hotărârea judecătorească pentru adopția celor trei frați Iliuț, soții Iohannis și-au cumpărat, în 1992, o casă pe strada Bâlea din Sibiu, la numărul 29, pentru care au plătit frumoasa sumă de 75 000 mărci germane.

Iar confirmarea a venit din partea purtătorului de cuvânt PNL, Alina Gorghiu, care a întărit acuzațiile ce i se aduc lui Iohannis prin recunoașterea punerii pe tapet în 2000 a plângerilor penale împotriva primarului de la Sibiu ce a uneltit pentru înfierea unor copii din Sibiu aflați într-o situație precară în schimbul unor foloase materiale.

„Vorbim de un act care s-a întâmplat în 1990 şi a fost consfinţit de o hotărâre judecătorească. Este un atac murdar. A fost pus pe tapet prima dată în 2000, tot în campanie electorală, când au fost formulate plângeri penale la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, de către rude care au fost de acord cu adopţia la care Klaus Iohannis nu a participat. Singura lui vină este că a îndrăznit să nu poată să facă copii şi că a îndrăznit să fie şoferul soţiei sale", a declarat Alina Gorghiu.