PUR ŞI SIMPLU NEBUNESC: Un licean din Vatra Dornei a spart o bancă în pauza dintre ore

PUR ŞI SIMPLU NEBUNESC: Un licean din Vatra Dornei a spart o bancă în pauza dintre ore

Constantin Marincean îşi calculase perfect timpii în care trebuia să dea lovitura, ca într-un film poliţist. Dacă întârzia puţin la ore, urma să-şi ceară scuze şi să-şi motiveze absenţa. Elevul a ieşit în pauză şi a pus cuţitul la gâtul gardianului de la sucursala bancară

S-a sunat de pauza de prânz la liceul „Ion Luca” din Vatra Dornei. Elevii erau care pe holuri care prin curtea şcolii, mai puţin unul dintre ei, Constantin Marincean, în vârstă de 17 ani. În unitatea bancară din imediata apropiere a liceului a intrat un individ cu o cagulă pe faţă, cu un cuţit şi o şurubelniţă în mână: „Banii, acesta este un jaf în derulare, nu mişcă nimeni”.

A fugit în pădure ca să-şi piardă urmele

Agresorul i-a pus cuţitul la gât agentului de pază şi l-a împins spre perete. Paznicul a ripostat şi l-a împins la rândul său pe individul mascat, acesta din urmă dezechilibrându-se uşor. Unul dintre clienţii din bancă a pus mâna pe un scaun şi a vrut să-l lovească pe tâlhar. Individul cu cagulă s-a speriat şi a fugit din bancă, renunţând la planul său. În câteva minute, ofiţerii poliţiei locale au împânzit pădurea din spatele liceului, acolo unde mai mulţi martori au văzut că a fugit suspectul. Căutau un individ cu cagulă, îmbrăcat într-un trening de culoare alb cu albastru şi încălţat cu adidaşi.

Ne puteți urmări și pe Google News

I-a trimis pe o pistă falsă ca în filmele cu de Funes

S-au întâlnit la scurt timp cu un tânăr, care era îmbrăcat diferit decât suspectul lor şi care le-a spus că a văzut un individ a fugit în direcţia din care venea el şi ale căror semnalmente erau întocmai cu cele ale fugarului. Poliţiştii au mirosit că ceva nu e în regulă, mai ales că din partea cealaltă venea un alt echipaj de poliţie care ar fi trebuit să dea nas în nas cu suspectul. Şi-au dat seama că tânărul cu pricina minte, aşa că l-au dus la secţie, unde respectivul, identificat ulterior ca fiind Constantin Marincean, a recunoscut că el este cel pe care îl căutau.

Voia să se întoarcă la oră şi să-şi ceară scuze pentru întârziere

Le-a povestit anchetatorilor că plănuise tot până la cel mai mic detaliu şi că avea de gând să se întoarcă la şcoală, să-şi ceară scuze în cazul în care ar fi ajuns după intrarea profesorului în clasă şi astfel să-şi motiveze eventuala absenţă din catalog, alibiul perfect pentru a dovedi că era la ore în momentul comiterii jafului. Îşi pregătise dinainte haine de schimb, pe care le-a ascuns în pădure, cagulă, mănuşi din piele, cuţit şi şurubelniţă.  Anchetatorii mărturisesc că, dacă nu l-ar fi prins în pădure, şansele de a-l identifica ulterior ar fi fost mult mai mici.

Se transferase de la Iaşi pentru că picase în patima etnobotanicelor

Constantin Marincean s-a transferat la Vatra Dornei de la un liceu din Iaşi, iar motivul transferului, aşa cum le-a povestit chiar el unora dintre colegi, a fost legat de anturajul pe care îl avea la Iaşi şi consumul de etnobotanice. În cursul zilei de ieri, adolescentul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei pentru tentativă de tâlhărie, în actele de sesizare a instanţei fiind prezentată întregul scenariu al faptei petrecut pe 30 septembrie 2011.