Evenimentul Zilei > Politica > Publicul pregătește popcornul. Candidații se adună de pe drumuri și intră osteniți în ring
Publicul pregătește popcornul. Candidații se adună de pe drumuri și intră osteniți în ring

Publicul pregătește popcornul. Candidații se adună de pe drumuri și intră osteniți în ring

Campania electorală a ajuns la jumătate, însă mulți dintre candidați par epuizați. Și fizic și psihic. Toți promit marea cu sarea, însă mare parte a timpului nu este dedicată electoratului, ci luptelor dintre ei. Confruntările unu la unu sunt încă la început, singurii puși față în față au fost Theodor Paleologu și Kelemen Hunor. Viorica Dăncilă i-a aruncat mănușa lui Klaus Iohannis și l-a poftit să se bată cu o femeie. Până când candidații se confruntă, ostilitățile se poartă între echipe. Iar aici e măcel

Klaus Iohannis pare cel mai rezistent dintre toți. Oricum, el a spus din start staff-ului de campanie că nu merge prin sate și comune. Posibil ca în ultima săptămână, când va fi foarte solicitat, să dea și el semne de oboseală

Viorica Dăncilă se suprasolicită, ceea ce dă emoții echipei de campanie. Ea merge prin orașe, dar și cătune și nu refuză nicio invitație la televiziuni. Pe cei din echipă îi încearcă o emoție soră cu moartea când intră în direct, se tem că din cauza oboselii, prezidențiabila va gafa. S-a și întâmplat recent, când a vorbit de suspendarea lui Iohannis.

Ramona Ioana Bruynseels a umblat și ea în lungul și latul țării. Este obosită, dar fizic acoperă cu fard. Nu se teme de niciun candidat și se și antrenează. Pentru orice eventualitate.

Alexandru Cumpănașu este doborât și fizic și psihic. Este agresiv și lovește în tot ce-i iese în cale.

 

Mircea Diaconu a adoptat imaginea omului simplu, mai precis a românului simplu, un pic naționalist, încă un pic comunist, apăsat de griji și de probleme, speriat de ce-i poate rezerva viitorul etc. Actor de meserie, nu i-a fost greu să-și intre în rol.

 

Problemele din ultimele zile, acuzațiile de fraudă cu fonduri europene, negocierile mai mult decât dificile cu liberalii pentru susținerea viitorului Guvern și-au pus amprenta pe figura liderului USR, Dan Barna.

Dacă avem în vedere și informațiile apărute în ultima vreme, potrivit cărora, după alegerile prezidențiale, ar putea fi înlăturat de la șefia partidului, Barna are suficiente motive să nu se odihnească nopțile.