Evenimentul Zilei > Justitie > Psiholog, din Constanța, arestat pentru trafic de influență la Autoritatea Navală Română
Psiholog, din Constanța, arestat pentru trafic de influență la Autoritatea Navală Română

Psiholog, din Constanța, arestat pentru trafic de influență la Autoritatea Navală Română

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribuanlul Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a unei femei de 37 de ani, psiholog, pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă. Spunea că are pile la Autoritatea Navală Română și, în schimbul sumelor cerute promitea persoanelor că le va angaja pe post de inspector.

Probatoriul administrat în cauză, până în prezent, a relevat, ca stare prezumtivă de fapt, că la data de 23 mai, inculpata, psiholog în cadrul unui cabinet, care realiza evaluarea psihologică inclusiv a navigatorilor, a pretins de la denunţătorul E.N. suma de 2.000 de euro. Banii erau ceruți cu scopul de a-i determina pe pretinşii membri ai unei comisii de examinare, funcţionari publici asupra cărora a lăsat să se înţeleagă că ar avea influenţă, să îl angajeze în cadrul Autorităţii Navale Române pe postul de inspector tehnic. Banii i-au fost remiși în aceași zi. 

Procurorii mai spun că inculpata a continuat acţiunea ilicită și a doua zi, când i-a cerut denunţătorului încă 1.000 de euro, sub pretextul că îi este necesară pentru a-l convinge pe un membru nehotărât al comisiei de examinare să îl declare promovat pe denunţător, chiar fără ca acesta să se prezinte la examen. Bănuind că a fost minţit, denunţătorul a sesizat organele de urmărire penală, astfel că la data 01 iunie femeia a fost depistată în flagrant când primea cei 1.000 de euro pretinşi. A fost reținută și ulterior, arestată la domiciliu. 

Aflând despre arestarea inculpatei, un alt denunţător, B.G., a sesizat organele de urmărire penală cu privire la faptul că la data de 31 mai aceeaşi inculpată îi pretinsese 2.000 de euro cu scopul de a-i determina pe pretinşii membri ai unei comisii de examinare, funcţionari publici asupra cărora a lăsat să se înţeleagă că ar avea influenţă, să îl angajeze în cadrul Autorităţii Navale Române pe postul de inspector tehnic. Denunţătorul i-a remis inculpatei banii la data de 01 iunie, cu puţin timp înainte ca aceasta să fie prinsă în flagrant când primea banii de la primul denunţător.