Probatoriul administrat în cauză, până în prezent, a relevat, ca stare prezumtivă de fapt, că la data de 23 mai, inculpata, psiholog în cadrul unui cabinet, care realiza evaluarea psihologică inclusiv a navigatorilor, a pretins de la denunţătorul E.N. suma de 2.000 de euro. Banii erau ceruți cu scopul de a-i determina pe pretinşii membri ai unei comisii de examinare, funcţionari publici asupra cărora a lăsat să se înţeleagă că ar avea influenţă, să îl angajeze în cadrul Autorităţii Navale Române pe postul de inspector tehnic. Banii i-au fost remiși în aceași zi. 

Procurorii mai spun că inculpata a continuat acţiunea ilicită și a doua zi, când i-a cerut denunţătorului încă 1.000 de euro, sub pretextul că îi este necesară pentru a-l convinge pe un membru nehotărât al comisiei de examinare să îl declare promovat pe denunţător, chiar fără ca acesta să se prezinte la examen. Bănuind că a fost minţit, denunţătorul a sesizat organele de urmărire penală, astfel că la data 01 iunie femeia a fost depistată în flagrant când primea cei 1.000 de euro pretinşi. A fost reținută și ulterior, arestată la domiciliu. 

Aflând despre arestarea inculpatei, un alt denunţător, B.G., a sesizat organele de urmărire penală cu privire la faptul că la data de 31 mai aceeaşi inculpată îi pretinsese 2.000 de euro cu scopul de a-i determina pe pretinşii membri ai unei comisii de examinare, funcţionari publici asupra cărora a lăsat să se înţeleagă că ar avea influenţă, să îl angajeze în cadrul Autorităţii Navale Române pe postul de inspector tehnic. Denunţătorul i-a remis inculpatei banii la data de 01 iunie, cu puţin timp înainte ca aceasta să fie prinsă în flagrant când primea banii de la primul denunţător.