Evenimentul Zilei > Politica > PSD-iștii clujeni se devorează între ei. Președintele executiv al PSD Cluj Napoca și-a dat demisia și vorbește despre sabotajul Aureliei Cristea
PSD-iștii clujeni se devorează între ei. Președintele executiv al PSD Cluj Napoca și-a dat demisia și vorbește despre sabotajul Aureliei Cristea

PSD-iștii clujeni se devorează între ei. Președintele executiv al PSD Cluj Napoca și-a dat demisia și vorbește despre sabotajul Aureliei Cristea

Președintele executiv al PSD Cluj Napoca, Ducu Hotima (foto) și-a dat demisia din funcție, după ce a anunțat că nu este de acord cu jocurile de culise care au loc în ultima vreme în interiorul filialei. Ducu Hotima mai spune că ar fi firesc ca și deputatul Aurelia Cristea, candidatul PSD Cluj Napoca, să anunțe că se retrage din postura de candidat al partidului pentru funcția de primar al municipiului Cluj Napoca.

”Vă anunț cu regret că, din cauza ultimelor evoluții politice la nivelul organizatiei PSD  Cluj Napoca, am hotărât sa demisionez din functia de Presedinte Executiv. În septembrie 2015 am hotărât să mă implic într-un proiect politic de reformare, de deschidere și evoluție organică a PSD Cluj-Napoca. O imensa prăpastie s-a căscat între politicieni și cetățeni, o prăpastie a neîncrederii, a deziluziei și frustrării”, a scris Ducu Hotima în demisie.

Contactat de EvZ, Ducu Hotima a fost foarte dur cu actualii șefi ai PSD Cluj și a precizat că nu este normal ca la 25 de ani de la Revoluție, un președinte de filială, referindu-se la președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan, să vină și să spună direct care este linia partidului și să nu țină cont de opiniile unor lideri politici aleși în forurile partidului. ”Proiectul politic la care lucrăm de jumate de an se pare că a fost abandonat. Ei nu stiu decât să se recicleze între ei, de 25 de ani. Proiectul politic care ni se impune este incompatibil cu viziunea noastră. Eu cred că este un proiect autentic. Aurelia avea cele mai bune date de a putea de a candida în scopul unei construcții pe termen lung, a unei reconstrucții a PSD Cluj, și nu pentru un a câștiga imediat”, a declarat Hotima.

Sabotată din interior

Ales la conducerea PSD Cluj Napoca, de delagația municipală a partidului, Hotima a crezut că poate revoluționa partidul cu ameni noi. S-a înșelat amarnic, drept pentru care a și demisionat. Acum, spune că și Aurelia Cristea trebuie să demisioneze, din moment ce președintele organizației județene le-a spus celor din organizația Cluj Napoca, că partidul va îl va susține pe candidatul independent Octavian Buzoianu. ”A venit președintele organizației județene și ne-a impus un anumit proiect politic. Este vorba de candidatura unui om politic independent, este vorba de a susține pe candidatul independent Octavian Buzoianu, susținut de o alianță. Dacă asta s-a vrut atunci trebuia să ni se spună din toamnă, nu să lucrăm de șase luni la un nou proiect politic și apoi gata, se renunță la el, pe loc. S-a trecut astfel peste o minimă formă de democrație internă. Am decis să fac un pas înapoi. Am fost ales la conferința locală a PSD Cluj Napoca. Am candidat, atunci, condiționat că voi sta într-un partid ghidat de principii și valori și dacă nu înțelege nimeni asta înseamnă că nu are rost să facă nimeni politică. Oamenii trebuie întrebați, nu se poate să vi să impui o anumită soluție”, a mai spus Hotima.

Ducu Hotima a discutat și despre un sabotaj din interiorul partidului la adresa Aureliei Cristea. ”Ultimul sondaj intern, a dat-o pe Aurelia Cristea sub zece la sută. Orice om care știe politică, știe că nu are cum să aibă zece la sută. Confirmarea mea că am dreptate a fost din partea altor sondaje, de la PNL, si de la alți unde Aurelia Cristea era cotată cu 15 -18 la sută. Eu cred că a fost și un sabotaj intern”, mai spus Hotima.

În condiția în care PSD Cluj Napoca va susține un candidat independent, atunci, mai spune Hotima, 80 la sută din electorii acestui partid se vor îndrepta spre alte soluții politice.