Evenimentul Zilei > Politica > PSD ia apărarea producătorilor de echipamente medicale: „Liberalizaţi exportul de măşti chirurgicale!”
PSD ia apărarea producătorilor de echipamente medicale: „Liberalizaţi exportul de măşti chirurgicale!”

PSD ia apărarea producătorilor de echipamente medicale: „Liberalizaţi exportul de măşti chirurgicale!”

PSD își îndreaptă atenția spre producătorii de echipamente de protecție sanitară și le solicită guvernanților să liberalizeze exportul de măști chirurgicale.

Producătorii români de măști sanitare trebuie lăsați să-și vândă marfa în străinătate. Guvernul condus de Florin Cîțu trebuie să liberalizeze exportul de asemenea produse, pentru a susține economia. Declarația îi aparține liderului social-democrat, Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că producătorii români de măşti chirurgicale au fost „împiedicaţi” să-şi vândă marfa în străinătate. Pec ale de consecință, el le solicită actualilor guvernanți să susțină capitalul românesc și să liberalizeze exportul de astfel de produse. El a făcut o postare, în acest sens, pe contul său de Facebook.

„O întrebare pentru domnii Cîţu, Orban şi Voiculescu: cum e posibil ca România să interzică exportul de măşti chirurgicale, dar să permită importul tuturor măştilor neconforme?! Astăzi am vizitat una dintre cele mai mari fabrici din România, cu capital sută la sută românesc. Oameni care în pandemie s-au reinventat, salvându-şi afacerea şi cele 1.700 de locuri de muncă. Oameni care continuă sa plătească salarii, taxe şi impozite. Oameni de care statul român condus de Orban, apoi de Cîţu şi Voiculescu, şi-a bătut joc!!!”, a scris Marcel Ciolacu în postarea pe care a publicat-o pe contul său de Facebook.

PSD îl arată pe Ludovic Orban

Marcel Ciolacu l-a acuzat pe fostul premier al PNL, Ludovic Orban, că nu a făcut nimic pentru a-i susține pe producătorii români de echipamente de protecție sanitară. Aceasta deși, anul tecut, în pandemie, fostul premier se lăuda că România își va produce propriile echipamente.

„Anul trecut dl. Orban se lăuda peste tot cum va produce România echipamente de protecţie. Ce s-a ales din aceste promisiuni? Nimic!”, a mai scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Liderul social-democrat a mai arătat că decizia de interzicere a exportului de măşti chirurgicale „i-a legat de mâini şi de picioare” pe producătorii autohtoni. Aceștia au fost lăsați să se descurce singuri, susține Ciolacu, fără ajutor din partea statului.

„Producătorii români nu numai că nu au primit niciun fel de ajutor, dar au fost şi împiedicaţi să-şi vândă marfa în afară. Decizia aberantă legată de exporturi i-a legat practic de mâini şi de picioare! Dacă nu-i ajutaţi, măcar nu-i mai încurcaţi! Liberalizaţi exportul de măşti chirurgicale! Sprijiniţi capitalul românesc!”, a mai scris liderul PSD pe Facebook.