PSD își face Guvern fără epoleţi: „Ar fi sinucidere colectivă o nouă convulsie partid - guvern"
- Ionel Dancu
- 22 ianuarie 2018, 13:28
Europarlamentarul PSD Victor Boștinaru a declarat luni seară, la Antena 3, că exclude ipoteza ca viitorul Guvern Viorica Dăncilă să aibă soarta cabinetelor Grindeanu și Tudose pentru că „ar fi sinucidere colectivă” pentru partid.
Europarlamentarul PSD a adăugat că viitorul Guvern nu va avea „epoleți", aluzie la acuzațiile de apropiere prea mare de SRI pe care social-democrații le-au adus foștilor premieri Sorin Grindeanu și Mihai Tudose.
„Din câte am discutat, atât Viorica Dăncilă cât şi conducerea PSD sunt conştiente de povara uriaşă şi de faptul că asta-i cea mai importantă carte pe care PSD o are în mână (...) Pentru europenele din 2019, prezidenţiale şi apoi parlamentarele din 2020. Exclud ipoteza unei noi convulsii între partid şi guvern. Pentru că ar fi sinucidere colectivă. Doi, refuz să cred că prin compoziţia viitorului cabinet vom apela la o formulă care să dea satisfacţie prietenilor prietenilor mei pentru că aceste prietenii, cârdăşii, au generat ceea ce-am văzut până astăzi. Haos, harababură...Indecizie etc. Este însă un guvern civil. Şi faţă de cei care au apărat cu îndârjire guvernele sau politicienii cu epoleţi, acesta va fi un guvern fără epoleţi. Este un guvern care va spune sus şi tare că sprijină legile justiţiei şi va pune în aplicare pachetul de legi ale justiţiei", a declarat Boștinaru.
Afirmațiile acestuia vin în contextul în care PSD a decis să taie SRI din circuitul informal de numire a membrilor viitorului Guvern.
PSD-istul a mai spus că președintele Klaus Iohannis a procedat corect când a dat PSD-ului a treia propunere de premier și nu a cedat cerințelor protestatarilor pe care i-a numit „grupare anarhisto-insurecţională".
„Ce s-a întâmplat din ianuarie 2017 până în ianuarie 2018 cu Klaus Iohannis? Acum, la un an distanţă de la episodul „jacheta roşie”, domnul Klaus Iohannis a respectat constituţia în spiritul şi în litera ei şi ca să citez din domnia sa a luat act de matematica parlamentară şi a dat mandat de formare a guvernului acelei majorităţi. Este ceea ce în orice democraţie normală, funcţională, un preşedinte face. Respectă constituţia, regulile democratice şi respectă dreptul majorităţii de a nominaliza un candidat de prim- ministru. Pentru acest gest nu fac decât să transmit respectul şi preţuirea mea preşedintelui, indiferent care va fi el şi acum şi în viitor. Asta trebuie să facă un preşedinte. Doi. Am văzut tulburarea produsă în gruparea anarhisto-insurecţională pentru care constituţia e bună doar ca acoperire verbală pentru anumite pretexte. Ei se revendică reprezentând statul de drept. Or, această grupare îşi propune să utilizeze forţa, chiar violenţa pentru o cauză nobilă, ceea ce-i profund nedemocratic. Asta au făcut de-a lungul istoriei aceste grupări. Pulverizează ordinea constituţională şi încearcă să proiecteze în numele poporului statul lor, care era de fapt dictatură", a afirmat el.