Evenimentul Zilei > Politica > PSD anunță plângeri penale împotriva a doi miniștri. Marcel Ciolacu: „Vorbim de vieți omenești”
PSD anunță plângeri penale împotriva a doi miniștri. Marcel Ciolacu: „Vorbim de vieți omenești”

PSD anunță plângeri penale împotriva a doi miniștri. Marcel Ciolacu: „Vorbim de vieți omenești”

PSD anunță plângeri penale pentru doi miniștri importanți ai Guvernului condus de Florin Cîțu după scandalul evacuării în toiul nopții a pacienților de la Spitalul Foișor,

PSD susține demersul parlamentarului Laura Vicol care a anunțat că va depune plângeri penale împotriva miniștrilor Justiției și al Sănătății. Liderul PSD, Marcel Ciolacu a declarat într-o conferință de presă că este dreptul colegei sale de partid, deputatul Laura Vicol, să se formuleze plângeri penale împotriva celor doi miniștri. El a subliniat că partidul susține acest demers.

„Este cazul ca justiția să-și facă datoria”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul social-democrat a precizat că a fost informat de intențiile colegei sale și consideră că este un demers normal având în vedere că este vorba despre vieți omenești.

„M-a informat și pe mine și e dreptul dnei Vicol să depună aceste plângeri penale. Nu ne uităm ce se întâmplă? Vorbim de vieți omenești. Cât mai acceptăm să moară români și ei să se certe la televizor. Este cazul ca justiția să-și facă datoria. Au batjocorit și morții. Este cazul ca instituțiile statului să-și facă datoria”, a spus Marcel Ciolacu.

Laura Vicol, deputat PSD, a anunțat, vineri seara, după apariția imaginile cu evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor din București, că va depune două plângeri penale. Prima îl vizează pe ministrul Justiției, Stelian Ion, iar a doua pe Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

PSD anunță moțiune simplă

În același context, Marcel Ciolacu a anunțat că PSD va depune o nouă moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

„Am discutat astăzi în Biroul Politic Naţional despre situaţia absolut revoltătoare de la Spitalul Foişor. Am decis ca astăzi să depunem o nouă moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii”, a spus Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că așteaptă ca moțiunea simplă să fie votată inclusiv de parlamentarii PNL care sunt nemulțumiți de ceea ce s-a întâmplat în aceste zile și care i-au cerut demisia lui Voiculescu.

„Am văzut mulţi lideri PNL care au cerut demisia ministrului Vlad Voiculescu. Aşteptăm să vedem dacă sunt ipocriţi şi în spaţiul public cer acest lucru şi când vine votul în Parlament nu vor vota moţiunea simplă împotriva aceluiaşi ministru la care ei făceau referire. Aştept să văd grupul minorităţile să văd dacă vor mai susţine un asemenea impostor în fruntea Ministerului Sănătăţii.

Aştept să văd atitudinea grupului UDMR, în frunte cu vicepremierul Kelemen Hunor, dacă mai este de acord să susţină un asemenea personaj în frunte MS. Cred că domnul Cioloş şi domnul Barna ar trebui dânşii să îl retragă pe domnul Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătăţii”, a afirmat Marcel Ciolacu.


Când va fi demis Vlad Voiculescu. Anunțul făcut de un important lider politic


Ciolacu, ieșire dură la adresa lui Vlad Voiculescu

Liderul PSD a apreciat drept penibile scuzele ministrului Vlad Voiculescu după scandalul de la Spitalul Foișor de vineri seara. El l-a descris pe actualul ministru al Sănătății drept un om gol la suflet și la cap

„Scuzele sale sunt pur şi simplu penibile. Să ieşi şi să spui că cei care au fost internaţi şi evacuaţi noaptea din Spitalul Foişor erau fericiţi pur şi simplu ne demonstrează că domnul Vlad Voiculescu e gol atât în suflet, cât şi în cap. Nu poţi susţine în faţa românilor care au văzut acele imagini că pacienţii care erau evacuaţi erau fericiţi”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Liderul social-democrat îl consideră pe Vlad Voiculescu responsabil pentru modul în care este gestionată pandemia de COVID-19. El l-a acuzat că nu se fac teste suficiente pentru depistarea infecțiilor și îl acuză de creșterea mortalității.

„Ministrul Vlad Voiculescu e responsabil de tot ceea ce s-a întâmplat şi se întâmplă acum cu gestionarea pandemiei. Nu se fac teste, a întrerupt şi testarea în şcoli, mortalitatea a ajuns pe locul 10 mondial în România pe perioada pandemiei. Poate domnul Cîţu, premierul României doreşte să ajungem pe primul loc. Doar asta ar justifica menţinerea domnului ministru Vlad Voiculescu”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Citește și: 

Lucian Bode despre demiterea lui Vlad Voiculescu: „Decizia aparține premierului”

Veste bombă! Vlad Voiculescu, out din Guvern? Iohannis și-a dat acordul