Evenimentul Zilei > Politica > Marcel Ciolacu pune guvernarea la zid: România se află pe locul 10 în lume la decesele de Covid
Marcel Ciolacu pune guvernarea la zid: România se află pe locul 10 în lume la decesele de Covid

Marcel Ciolacu pune guvernarea la zid: România se află pe locul 10 în lume la decesele de Covid

Marcel Ciolacu, liderul PSD, pune la zid actuala guvernare pentru situația în care se alfă România în urma pandemiei. Potrivit lui Ciolacu, România se află pe locul 10 la numărul de morți din cauza COVID-19 pe plan mondial.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un mesaj usturător pentru actuala guvernare. Ciolacu a declarat că actualii guvernanți vor avea conștiința încărcată cu bilanțul deceselor din România. Acesta a mai spus că țara noastră se afla pe locul 10 mondial la numărul de morți din cauza COVID-19.

În declarația sa, Marcel Ciolacu i-a cerut premierului Florin Cîțu să prezinte care este cea mai mare dobândă la cel mai mare împrumut al ţării noastre în ultimii 30 de ani, şi anume 3,5 miliarde euro şi cum are de gând să folosească aceşti bani.

„Pe de altă parte, am citit cu toţii s-a ajuns la 2.000 de decese la un milion de locuitori. Suntem pe locul 10 mondial. Este un clasament trist, atât din cauza de COVID, dar şi cauza neaccesului a bolnavilor cronici în spitale s-a ajuns la acest bilanţ şi cu tot regretul, actualii guvernanţi şi actualul ministru al Sănătăţii are pe conştiinţă aceste decese şi acest bilanţ trist în ceea ce priveşte România”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă susţinută vineri la sediul PSD Maramureş.

Cel mai mare împrumut din ultimii 30 de ani

El a adăugat că şeful Executivului trebuie să ofere explicaţii privind împrumutul de 3,5 miliarde euro pe care l-a făcut România.

„Domnul Cîţu face în continuare ceea ce ştie cel mai bine. A reuşit performanţa de a face cel mai mare împrumut pe care l-a făcut România de 30 de ani încoace, respective 3,5 miliarde euro împrumutaţi într-o singură zi. Cred că e de datoria Guvernului şi în principal a domnului Cîţu să vină cu explicaţii la ce dobândă a făcut acest împrumut, dar mai ales la ce foloseşte aceşti bani, pentru că sigur nu îi direcţionează către producătorii români”, a completat Ciolacu.