Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > PSD a vândut țara și astăzi arată cu degetul spre cumpărători
PSD a vândut țara și astăzi arată cu degetul spre cumpărători

PSD a vândut țara și astăzi arată cu degetul spre cumpărători

Am ajuns să o vedem și pe asta. Parlamentarii PSD anchetează privatizările efectuate în toți acești ani. Cele frauduloase, desigur. Pe lângă asta vor o lege care să “instituie unele măsuri care să permită protejarea intereselor legitime ale statului român în economia națională și repararea unor prejudicii aduse în dauna acestora”. În urmă cu o săptămână Liviu Dragnea a reaprins atacul asupra străinilor care au investit în România.

“Guvernul, Ministerul de Finanțe, ASF, trebuie să acţioneze foarte dur pentru că trebuie să fim exemplu şi pentru celelalte multinaţionale care fac zeci de miliarde în România şi care îşi bat joc de români şi de statul român”, a tunat Dragnea.

Am urmărit campania de dezinformare dusă de Dragnea pe timpul protestelor. Am crezut că într-o zi acest om și acest partid se vor opri fiindcă tema îi umple de ridicol.  

Tema naționalist-populistă a campaniei electorale am anticipat-o cu câteva luni înainte, fiindcă mai nou partidele și în special PSD, vor să ia voturi din toate direcțiile. Dacă e la modă europenismul, sunt europeni, dacă nu mai e, sunt antieuropeni și tot așa. După eșecul socialismului pe toate palierele, economic, al vieții de familie, al multiculturalismului, al imigrației, PSD vrea mai degrabă să fie un partid antisocialist, fiindcă asta se cere. După ce PSD prin europarlamentarii săi au promovat prin vot toate relele socialismului, astăzi ei se declară apărătorii față de relele pe care le-au comis. Exemplu cu persoanele de același sex este cel mai grăitor. PSD a votat toate legile în Parlamentul European ca aceste persoane să beneficieze de toate drepturile, iar în țară vor referendum împotriva lor. Niște ipocriți și mincinoși la drumul mare. Astăzi duc mai departe războiul împotriva străinilor și multinaționalelor.

Paradoxal sau nu, PSD este ținut în viață de multinaționale.

PSD nu are nici un fel de program de investiții, iar banii care îi distribuie sunt adunați în mare parte de la multinaționale.

Ipocrizia este nemărginită. PSD a fost autorul direct a vânzării averii naționale către companiile din afara țării.

Probabil că PSD e supărat pe multinaționale pentru că ei le-au dat totul aproape pe gratis, iar acum angajații acestora, care câștigă mii de euro lunar, au protestat împotriva lor. Poate fi una din supărările lui Dragnea&co. La câte facilități fiscale au primit firmele de IT de la guvernul Ponta, nu e de mirare.

După ce le-a pus țara pe tavă, PSD se face că ne apără de ei.

Vânzătorii pădurilor, gazului și petrolului țării, a celor mai mari companii românești: PETROM, BCR, SIDEX, ALRO, ELECTRICA, ROMPETROL, ELECTROPUTERE, ARO, ROMAN BRAȘOV, UZINA REPUBLICA, RAFO, SIDERURGICA HUNEDOARA, AUTOMOBILE CRAIOVA țipă la toate televiziunile că străinii ne cotropesc țara.

Punerea la pământ a industriilor românești au caracterizat perioadele guvernărilor PSD, iar astăzi asistăm la cea mai mare manipulare de după 1990. După ce au ras economia românească și s-au îmbogățit peste noapte, PSD arată cu degetul spre entități imaginare.

Lista privatizărilor dubioase ale guvernelor conduse de PSD este impresionantă atât prin număr cât și prin cifre, fiind nevoie de o carte cu sute de pagini pentru a arăta dimensiunea  jafului. Câteva exemple merită amintite. În 2004 guvernul PSD semnează cu EADS contractul privind frontierele în valoare de 660 milioane euro. La final a ajuns la un miliard  de euro. De asemenea Năstase semnează cu Bechtel cel mai păgubos contract în valoare de 1,3 miliarde euro. În loc să avem 420 de km de autostradă avem 58!!! Banii sunt consumați. Să nu uităm aducerea firmei austriece SCHWEIGHOFER, care prelucrează milioane de metri cubi de lemn. Austriecii au fost subvenționați direct de guvernarea Năstase, au avut contracte de concesiuni privilegiate, iar timp de 12 ani nu s-a putut atinge nimeni de înțelegerea lor.

În 2014 Guvernul Ponta aprobă ajutorul de stat pentru marii consumatori de energie electrică, favorizați fiind ALRO și ARCELOR MITTAL. Vor fi alocate de la buget 750 milioane euro pentru sprijinul consumatorilor industriali. Guvernul Ponta le-a şters multinaţionalelor datorii şi penalităţi  fiscale  de aproape 1 mld. de euro în 2014. De asemenea guvernul Ponta a acordat multor multinaționale milioane de euro gratis (ex. LEONI 5,5 milioane euro).

Începând cu 2002 se vinde siderurgia românească. 76,7% din acţiunile combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște sunt vândute cu 2 milioane de dolari. Ucraina ar fi vândut un combinat similar la 15 miliarde de dolari, a fost reacția unui director din intreprindere. Imediat, o parte din acțiuni ajung la Mechel International Holdings, casa de comerț a grupului Mechel şi, astfel, combinatul devine, oficial, parte a gigantului rus.

Prin contractul de privatizare, secretizat și la această oră, datoriile către furnizorii de curent și gaz sunt eșalonate pe o perioadă de cinci ani. Mechel este scutit şi de la plata majorărilor și penalităților aferente. Ajutoarele de la stat vin şi în anii următori. Între 2003 și 2004, combinatul primeşte, prin Hotărâre de Guvern 67,7 milioane de dolari. În 2003, grupul Mechel mai cumpără combinatul de sârmă de la Câmpia Turzii, cu 27,2 milioane de euro. Condiţiile sunt aproape aceleaşi ca la Târgoviște: investiții de 20 de milioane de euro în schimbul ştergerii unei datorii de 58 de milioane de dolari, de opt ori mai mult decât ajutorul oferit din 1989 până la privatizare.

În doar câțiva ani petrolul, pădurile, siderurgia au fost înstrăinate de guvernele socialiste.

Astăzi PSD-iștii sunt “cu poporul”, iar “străinii” nu-i lasă să guverneze. După ce au făcut poze prin toate fabricile multinaționalelor în campania electorală, se plâng că acestea nu îi lasă pe români să se dezvolte. Campania național-socialist-populistă merge înainte fiindcă nimeni nu-i mai întreabă nimic.

 Într-o zi o să spună că ordonanțele ticăloase le-a dat opoziția. E doar o chestiune de timp.

 

 

Publicat in categoriile: Invitatii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: