Protocolul Alianței Dreapta Unită, depus la BEC

Protocolul Alianței Dreapta Unită, depus la BECAlianța Forța Dreptei. Sursa foto: Facebook

Sâmbătă, USR, PMP și Forța Dreptei au depus la Biroul Electoral Central (BEC) protocolul de constituire a Alianței Dreapta Unită pentru participarea la alegerile din 9 iunie.

USR, PMP şi Forţa Dreptei, acuzații împotriva alianței PSD – PNL

„În aceeaşi zi, reprezentanţii puterii PSD/PNL au comis deja un prim abuz: respingerea reprezentantului PMP în Biroul Electoral Central fără temei legal. Alianţa Dreapta Unită solicită ferm apărarea democraţiei din România şi a pluralismului politic pentru buna reprezentare a intereselor alegătorilor”, se arată într-un comunicat de presă al USR.

Alianta Dreapta Unita

Alianta Dreapta Unita. Sursă foto: Facebook

Protocolul Alianței Dreapta Unită, depus la BEC

USR, PMP și Forța Dreptei intenționează să candideze împreună la alegerile europarlamentare și cele locale din 9 iunie, în ciuda obstacolelor create de PSD și PNL, conform comunicatului de presă. Sloganul Alianței Dreapta Unită pentru alegerile din 9 iunie este „Nu-i lăsa să-ți fure viitorul. Alege România modernă!”.

De asemenea, partidul Forța Dreptei denunță „abuzul incredibil” comis împotriva partidelor de opoziție în legătură cu participarea reprezentanților în Biroul Electoral Central.

Refuzați să fie membri BEC

Atât reprezentantului propus de Forța Dreptei, cât și reprezentantului propus de Partidul Mișcarea Populară, li s-a refuzat calitatea de membri ai BEC, în ciuda temeiurilor legale evidente care conferă dreptul de reprezentare acestor două partide, conform comunicatului de presă emis de Forța Dreptei.

„Menţionăm că aceste decizii au fost adoptate în cadrul şedinţei BEC la propunerea reprezentanţilor PSD, fapt care trădează părtinirea politică evidentă. Forţa Dreptei va utiliza toate căile legale pentru a contesta decizia arbitrară adoptată astăzi la nivelul Biroului Electoral Central, urmând să se adreseze Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru remedierea acestei situaţii complet inacceptabile, care pune sub semnul întrebării corecta desfăşurare a alegerilor din 9 iunie.

Considerăm că este întemeiată solicitarea Forţa Dreptei de a fi reprezentată atât la nivelul BEC, cât şi a birourilor de circumscripţie şi a secţiilor de votare, întrucât beneficiază de prevederile exprese ale Legii 115/2015 privind alegerile locale, care se află în vigoare şi care dau dreptul la reprezentare formaţiunilor care au ca membri de partid cel puţin 10 deputaţi sau 7 senatori. Acest lucru este cu atât mai mult îndreptăţit de vreme ce Ordonanţa de Urgenţă 21/2024 privind comasarea alegerilor menţionează completarea prevederilor sale cu cele ale Legii 115/2015 privind alegerile locale şi ale Legii 33/2007 privind alegerile europarlamentare”, mai spune sursa amintită.

 

Ne puteți urmări și pe Google News