Bolnavii de cancer protestează. Deblocați Planul Național de Combatere a Cancerului!

Bolnavii de cancer protestează. Deblocați Planul Național de Combatere a Cancerului!

153 de saci, simbolizând cadavrelor care mor zilnic de cancer în România, au fost aduse în fața Guvernului. Protestul a fost organizat de către comunitatea Declic întru sprijinirea bolnavilor de cancer. Manifestanții cer ca Planului Național de Combatere a Cancerului să fie funcțional. 

153 de saci, simbolizând cadavrele celor care mor zilnic de cancer în România, au fost aduse în fața Guvernului. Protestul a fost organizat de comunitatea Declic întru sprijinul bolnavilor de cancer. Manifestanții cer ca Planul Național de Combatere a Cancerului să fie funcțional.

Pacienții oncologici sunt nemulțumiți de faptul că nu pot aplica tratamente moderne, deoarece, la aproape un an de la aprobarea în Parlament a Planului Național de Combatere a Cancerului, acesta nu este încă funcțional.

Cu referire la acțiunea de protest, ministerul de resort a anunțat că face progrese în implementarea Planului Național de Combatere și Control al Cancerului.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Fiecare zi de inacțiune și nepăsare înseamnă 153 de vieți pierdute! Ciolacu și Rafila au anunțat de acum două luni că normele de aplicare vor fi gata. Așa arată 153 de oameni morti zilnic din cauza nepăsării! Deblocați Planul Național de Combatere a Cancerului!”, scandau manifestanții.

Bolnav de cancer în stadiul terminal, a mai trăit 30 de ani. Ce este „zona albastră”.

cancer

Bolnavii de cancer protestează, Ministerului Sănătății „reacționează”

Funcționarii de la minister au făcut public un comunicat prin care informează despre noile  progrese în implementarea Planului Național de Combatere și Control al Cancerului. A fost publicat în Monitorul Oficial printr-un Ordin al ministrului Sănătății de ieri, 16 octombrie, Ordinul ministrului Sănătății pentru aprobarea Planului Național de îngrijiri paliative.

Totodată, ministerul a publicat și prezentat lista de acte normative realizate de Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate, „precum și documentele tehnice la care lucrează zeci de experți din domeniul oncologiei și specialităților conexe, pentru beneficiul pacienților oncologici și asigurarea accesului cât mai rapid la diagnostic și tratament”, scrie doctorulzilei.ro.