Proteste cu urmări violente la Barcelona, în Catalunya, acolo unde sute de persoane au ieșit în stradă. Oamenii sunt nemulțumiți din cauza măsurilor restrictive impuse din nou de autorități, în această perioadă marcată de pandemie de coronavirus. Aproximativ 700 de persoane au participat la acest miting. Marile reproșuri sunt legate de interzicerea circulației în oraș, în timpul nopții și restricția care prevede că nimeni nu poate părăsi Barcelona în perioada weekendului prelungit în care este celebrată Sărbătoarea Tuturor Sfinţilor.

Demonstraţia a degenerat după ce aproximativ 50 de persoane „au început să arunce cu obiecte periculoase asupra poliţiei”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al forţelor de ordine regionale, conform Agerpres.

Protestatarii au aruncat cu barierele de securitate în direcţia poliţiei, care au folosit bastoane pentru a se apăra și a-i anihila pe recalcitranți. În timp ce forțele de ordine se străduiau încerca să împrăștie mulţimea, pompierii stropeau străzile pentru a stinge focurile din coșurile de gunoi.

În Catalunya, fiecare stă în orașul lui în acest weekend

Doisprezece persoane, inclusiv doi minori, au fost arestate, au anunțat reprezentanții forțelor de ordine din Barcelona. Aproximativ douăzeci de poliţişti au fost, de asemenea, răniţi.

Şi în orașul Burgos au avut loc ciocniri între câteva zeci de tineri protestatari şi poliţişti. În pofida numeroaselor restricţii impuse în Spania din luna iulie, când numărul de cazuri COVID-19 era în creştere, infectările s-au înmulţit. Spania a raportat până acum peste 35.000 de decese cauzate de COVID-19 şi 1.1 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Aproape toate regiunile spaniole au adoptat restricţii de circulaţie pentru a limita călătoriile înaintea weekendului Tuturor Sfinţilor, sperând că astfel nu vor trebui să apeleze la măsura extremă: carantina. În Catalonia, acolo unde barurile şi restaurantele sunt închise de la mijlocul lunii octombrie, locuitorii nu pot să părăsească oraşele în acest week-end.