Peste 100 de perasoane au ieşit astăzi să protesteze, însă situaţia afectează 500 de angajaţi. Aceştia se plâng că nu şi-au mai primit salariile de mai multe luni, în timp ce analizele gratuite nu mai pot fi făcute, în lipsa unui contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a cerut demisia directorului institutului, anunţă B1 TV. Radu Iordăchel a revenit la conducerea institutului în februarie 2013, după ce demis în iulie 2013, de către ministrul Eugen Nicolăescu, din cauza unor probleme de management. Iordăchel a câştigat în instanţă supendarea ordinului prin care a fost demis, iar acest lucru i-a permis să revină în funcţie, scrie b365.ro

De asemenea, conducerea ministerului se va întâlni marţi cu reprezentanţii Institutului Cantacuzino, pentru a găsi soluţii cu privire la plata salariilor angajaţilor, informează Agerpres.

De altfel, potrivit unui comunicat al ministerului, Bănicioiu a cerut încă de săptămâna trecută conducerii institutului gsă găsească soluţii pentru rezolvarea acestei situaţii.