Bijuterii de la Bvlgari, Cartier, Gucci, Swarovski, Tiffany, Hermes şi Louis Vuitton sunt vândute la preţuri ridicol de mici pe site-ul www.crystalglamour.ro. Aceste chilipiruri nu sunt bijuterii originale, ci sunt contrafăcute, susţin clienţi care le-au cumpărat şi care au reclamat atât la ziarul nostru, cât şi la Protecţia Consumatorilor.

Inel Cartier cu 256 de lei, ceas Louis Vuitton la 595 de lei sau inel unisex Bvlgari la 160 de lei sunt printre ofertele care îi ameţesc pe amatorii de chilipiruri. Asta în condiţiile în care un ceas marca Louis Vuitton costă 3.000 de euro. "Am cumpărat trei seturi de pe acest site, două le-am făcut cadou, iar unul l-am păstrat (Tiffany AS112, la 129 lei). L-am dus la bijuterie, să-l lipească deoarece s-a rupt, iar bijutierul mi-a spus că materialul din care e realizat nu e argint 925 aşa cum se pretinde în actul de vânzare, ci alamă argintată. Le-am scris celor de la firmă, dar nu am primit niciun răspuns", ne-a reclamat un client, Răzvan Sandu.

Reclamaţii similare au ajuns şi la Protectia Consumatorilor. "La Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti au fost înregistrate trei reclamaţii care sunt în curs de cercetare", ni s-a comunicat de la Biroul de Presă al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Magazin de tip outlet

Administratorul site-ului www.crystalglamour.ro susţine că, de fapt, produsele vândute sunt originale, însă provin din colecţii mai vechi, iar asta explică preţurile.

"Magazinul virtual e unul de tip outlet (n.r. – vinde obiecte din colecţii mai vechi) şi nu are nevoie de acordul firmelor de bijuterii. Pentru toate produsele achiziţionate din reţelele outlet nu este necesar niciun acord de vânzare, aceste produse făcând parte din colecţii de minimum doi ani", a fost explicaţia oferită de Bogdan Rădulescu, administrator al site-ului. Acesta mai spune că "persoanele nemulţumite se numără pe degetele de la o mână, faţă de cele aproape 8.500 de persoane care ne apreciază pe contul nostru de Facebook".

Bijutierul Nicoleta Mandrea atenţionează că pe site-ul în cauză "multe produse sunt prezentate ca fiind din oţel placat cu aur alb şi aur galben. Aurul nu se pune niciodată pe oţel".