Cât de des ar trebui să îți speli prosoapele pentru a te feri de bacterii

Cât de des ar trebui să îți speli prosoapele pentru a te feri de bacterii Cât de des ar trebui să speli prosoapele. Sursa Foto: Dreamstime.com

Păstrarea unor prosoape curate este esențială pentru a menține o igienă adecvată. De asemenea, acest lucru este important și pentru a preveni răspândirea bacteriilor.

Experții oferă sfaturi despre cât de des trebuie să spălăm prosoapele

Rhiannon Johns, designer de interior și fondatorul brandului Piglet in Bed, recomandă spălarea prosoapelor mult mai des decât am putea crede.

Iar acest lucru este susținut de Polya Petrova, un profesionist în curățenie de la Fantastic Services, care spune:

„Există diverse tipuri de bacterii care pot fi găsite pe prosoape și covorașe de baie. Aceste articole sunt folosite frecvent și expuse la umiditate și la contactul cu pielea umană", a spus ea.

Ne puteți urmări și pe Google News

prosoape, spălare

Cele mai frecvente exemple de bacterii pe care le puteți găsi pe prosoape

Specialiștii au avertizat cu privire la riscurile utilizării unui prosop murdar. Acesta poate găzdui bacterii precum:

  1. Stafilococul - Această bacterie se găsește în mod obișnuit pe pielea umană și se poate dezvolta în medii umede. Ea poate provoca infecții ale pielii.
  2. E. coli - Deși multe tipuri de E. coli sunt inofensive, unele pot provoca probleme digestive. Cele mai periculoase tipuri ale acestei bacterii pot provoca gastroenterită, infecții ale tractului urinar, meningită neonatală, colită hemoragică și boala Crohn.
  3. Salmonella - Similar cu E. coli, Salmonella poate fi găsită pe prosoape dacă acestea intră în contact cu suprafețe contaminate, ceea ce duce la îmbolnăvire.
  4. Enterococcus - Aceste bacterii se găsesc adesea în intestine și pot fi găsite pe prosoape dacă intră în contact cu suprafețe murdare.
  5. Klebsiella pneumoniae - Această bacterie poate provoca infecții respiratorii și ale tractului urinar și poate fi găsită în medii umede, cum ar fi baia.

Răspândirea acestor bacterii depinde de mai mulți factori:

„Răspândirea acestor bacterii depinde de mai mulți factori. Printre aceștia se numără nivelul de umiditate din baie, temperatura și alte tipuri de bacterii prezente. De asemenea, aceste bacterii se pot înmulți rapid dacă li se oferă condițiile ideale. Pot astfel să-și dubleze numărul la fiecare 20 de minute, dar spălarea regulată a prosoapelor și uscarea corespunzătoare vă poate ajuta să controlați creșterea lor”, au mai spus specialiștii, potrivit The Mirror.

Cât de des trebuie spălate prosoapele

Rhiannon spune:

„Acum că știm ce bacterii se ascund în prosoapele noastre, este clar că ar trebui să le spălăm mai des. Pe măsură ce suntem pe cale să intrăm în lunile mai calde, acest lucru devine și mai important. Temperaturile încep să crească, creând un teren de reproducere ideal pentru bacterii. Pentru a preveni dezvoltarea acestor bacterii și pentru a preveni apariția acestor bacterii și, eventual, a unor boli, ar trebui să ne spălăm prosoapele la fiecare 2-3 utilizări”, a spus expertul.

Cele mai bune sfaturi ale lui Rhiannon privind spălarea corectă a prosoapelor:

Evitați înălbitorii și balsamurile de rufe

„Evitați să folosiți substanțe chimice dure, cum ar fi înălbitorul cu clor, deoarece ar putea afecta calitatea și culoarea prosoapelor dumneavoastră. Adăugarea de balsam de rufe îmbracă fibrele cu reziduuri, ceea ce poate împiedica absorbția apei”.

Păstrați hainele și prosoapele separate atunci când le spălați

„Spălarea prosoapelor împreună cu hainele poate transfera o mulțime de bacterii între fiecare articol în ciclul de spălare. Asigurați-vă că scuturați excesul de apă de pe prosoape înainte de a le pune în uscător. Evitați să lăsați prosoapele umede să stea în mașina de spălat pentru o perioadă lungă de timp".

prosoape, spălare

Recomandările experților pentru prosoape curate

Uscați-vă prosoapele la o temperatură mică sau la aer uscat

„Prosoapele dvs. vor rezista mai mult dacă le uscați la o temperatură mică. Căldura mare va deteriora fibrele de bumbac. Uscați-le la o căldură de 40 de grade, ceea ce vă va ajuta să obțineți textura dorită, eliminând bacteriile în acest proces."

„"În lunile de vară, profitați de soare pentru a vă lăsa prosoapele să se usuce la aer. Acesta este cel mai bun uscător natural, care ajută la menținerea integrității țesăturii și vă menține prosoapele moi și proaspete."

Depozitați prosoapele curate într-un dulap în afara băii

„Băile pot deveni destul de aburite atunci când cineva face baie sau duș, ceea ce înseamnă că prosoapele depozitate în baie sunt susceptibile de a absorbi această umiditate. Păstrarea lor într-un mediu umed în mod regulat le va menține umede și, la rândul lor, va găzdui și va hrăni dezvoltarea bacteriilor nedorite, chiar înainte de a le folosi. Prin depozitarea prosoapelor curate în afara băii, într-o zonă uscată, cum ar fi un dulap de lenjerie, prosoapele dvs. vor rămâne curate, uscate și fără bacterii dăunătoare."