Propagandiștii lui Putin cer atac nuclear la graniţa cu România. Care sunt planurile Rusiei
- Antonia Hendrik
- 3 mai 2023, 19:30
Propaganda Kremlinului este de oprit. Open Air, o platformă unică de discuții despre evenimente majore și subiecte de mare profil, găzduiește reporteri, corespondenți militari, documentariști, publiciști și bloggeri. Tot aici se lansează cele mai hilare planuri de război, chiar şi folosirea armelor nucleare la granița cu România.
În cadrul dezbaterilor de pe platforma Open Air s-a cerut pe faţă folosirea de arme nucleare în Ucraina. În emisiune, propagandiștii lui Putin au venit cu o nouă idee, şi anume: lansarea unei bombe atomice mici într-o zonă puțin populată din regiunea Transcarpatia, care se învecinează și are graniță comună inclusiv cu România, astfel încât să nu producă multe victime, pentru a nu duce la o escaladare a conflictului ori să provoace o reacție dură din partea Chinei.
Unele dintre întrebările care s-au pus în emisiune sunt: De ce a început deja presa germană să pună un semn egal între Volodimir Zelenski și Hitler? Cum, deci, au reușit autorii să-i admire pe amândoi și să-i mustre doar pentru greșelile lor în războiul cu rușii? De ce 2023 este comparat cu 1943? La aceste întrebări a răspuns Dmitri Babich.
Una dintre mirările ruşilor: demiterea celui mai popular prezentator TV din America, Tucker Carlson
Alte întrebări ridicate pentru Victoria Nikiforova, prezentă în emisiune: Cum intenționează inconștientul Biden să rămână la Casa Albă ca urmare a următoarelor alegeri prezidențiale? Cu un grad de aprobare atât de scăzut, pe ce se bazează democrații? De ce nu au găsit un candidat mai bun și mai proaspăt? Cine va fi cel mai probabil adversar al lui Sleepy Joe: DeSantis sau Trump? Și ce legătură are demiterea celui mai popular prezentator TV din America, Tucker Carlson, cu nominalizarea scandalosului bunic (Joe Biden. n.r.)?
„Din păcate, e adevărat că Occidentul și SUA au o înțelegere cu India și China ca, în cazul în care am folosi arme nucleare tactice care ar provoca multe victime, atunci acele țări - India și China - ne-ar întoarce spatele”, a precizat invitatul unei emisiuni difuzate la postul de televiziune Zvezda.
Russian propagandists openly wonder why Russia can't be allowed to nuke the Ukrainian region of Zakarpattia. Almost no one lives there and that would be a small bomb, they say. pic.twitter.com/y2XEFHx94C
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) May 2, 2023
Nu vorbim de o bombă de 20 de kilotone, cât a fost la Hiroșima și Nagasaki, ci la una de 1,2 sau 3 kilotone
„Există însă un teritoriu (în Ucraina) care e aproape lipsit de populație. Mă refer la Transcarpatia, care leagă Polonia de vestul Ucrainei. Acolo sunt nouă rute terestre, drumuri, poduri, tunele și așa mai departe, într-o zonă în care aproape nimeni nu mai locuiește. Și nu vorbim aici de explozia unei bombe de 20 de kilotone, cât a fost la Hiroșima și Nagasaki, ci la una de 1,2 sau 3 kilotone. O astfel de bombă poate distruge serios lucruri pe care armele convenționale nu le pot distruge”.
Fragmentul din emisiunea TV a fost postat pe Twitter de consilierul ministrului ucrainean de Interne, Anton Gherașcenko în data de 2 mai. Emisiunea propriu-zisă a fost difuzată în Rusia pe 26 aprilie.
„Propagandiștii ruși se întreabă sincer de ce Rusia nu poate bombarda atomic regiunea ucraineană Transcarpatia. Aproape nimeni nu locuiește acolo și oricum ar fi vorba despre o bombă mică, zic ei”, a spus oficialul ucrainean.
Dmitri Medvedev a avertizat Ucraina cu privire la încercarea de a recupera Crimeea
Transcarpatia este o regiune din sud-vestul Ucrainei care cuprinde partea ucraineană a lanțului munților Carpați și care se învecinează cu România, Ungaria, Slovacia și Polonia. Fostul președinte și premier rus, Dmitri Medvedev, în prezent vicepreședinte al Consiliului de securitate al Rusiei, a avertizat că încercările Ucrainei de a recupera Crimeea ar putea conduce la folosirea de arme nucleare din partea Rusiei.
De asemenea, apropiatul lui Vladimir Putin, Dmitri Medvedev, a precizat că doctrina Rusiei pentru descurajare nucleară prevede posibilitatea recurgerii la armele nucleare dacă existenţa statului rus în sine este ameninţată. Or, încercarea de a smulge o parte a statului rus este un atac la adresa existenţei sale, a explicat Medvedev, referind-se la Crimeea anexată ilegal de Rusia. potrivit timpul.md.