Evenimentul ZileiActualitatePropaganda lui Putin lovește în România. A fost nevoie de intervenția Ministerului Apărării

Propaganda lui Putin lovește în România. A fost nevoie de intervenția Ministerului Apărării

Propaganda lui Putin lovește în România. A fost nevoie de intervenția Ministerului Apărării
O știre falsă care a circulat pe rețelele de socializare a fost demontată de reprezentanții Ministerului Apărării Naționale (MApN).

O informație care a circulat în ultimele zile pe rețelele de socializare a fost combătută de reprezentanții Ministrului Apărării Naționale (MApN). Este vorba despre un fake news care anunță că, în ultimele zile, traficul militar pe Aeroportul Otopeni a crescut alarmant. Cei de la MApN au postat pe pagina de Facebook un anunț în care îi sfătuiește pe români să nu mai creadă că tot ce zboară se mănâncă. Și să se informeze din surse oficiale. În acest caz se face referire la siteul inforadar.mapan.ro.

Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, sfaturi pentru români: informați-vă din surse oficiale

„Vă semnalăm o știre falsă care este distribuită pe rețelele de socializare. Informațiile din această postare nu au nicio legătură cu realitatea, titlul postării este: Trafic militar uriaș pe Otopeni.
Găsiți pe această platformă: https://inforadar.mapn.roghiduri practice referitoare la modalitățile prin care vă puteți feri de acțiunile de dezinformare. Reiterăm îndemnul de a vă informa din surse oficiale.
Nu uitaţi, puterea stă în cei mulţi. În lupta cu dezinformarea, puterea stă şi în fiecare dintre noi. Nu redistribuiţi informaţii fără o minimă verificare.” Au scris reprezentanții celor de la Ministerul Apărării Naționale.

Sum suna știrea alarmistă care era, de fapt, un fake news

Iată mesajul care a circulat pe rețelele de socializare în ultimele zile și care a fost infirmat de postarea de mai sus. „Trafic militar uriaș pe Otopeni. Zeci de avioane militare decolează de ieri de pe Otopeni cu destinația Ucraina. Se transferă la greu echipament militar și probabil trupe”.


Înalt oficial din MApN, trecut în rezervă. Fiul său ar fi sărit rândul la vaccinare

Armata Română a primit cea mai râvnită tehnologie de la NATO

Vlad Voiculescu în război și cu MApN. Conflictul generat de vaccinarea peste rând ia amploare

Voiculescu anunță că românii se pot vaccina la centrele MApN. „O decizie înțeleaptă”Accesează: