Putin turbează de furie. Armata SUA va zburda sub nasul lui. Investiție-gigant în România

M1 Abrams main battle tanks arrive by rail at a prepositioning of materiel configured in unit sets (POMUS) site for cleaning, restoration and storage at the conclusion of SPEARPOINT '84, a phase of Exercise REFORGER '84.

Ambasadorul Adrian Zuckerman a anunţat că se va începe construirea unei autostrăzi și căi ferate, care să lege Constanța de Gdansk, Polonia.

Este un proiect grandios care ar urma să fie făcut cu partea americană. Este o „investiție uriașă”, după cum a declarat ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman.
”Vom începe derularea unui nou proiect pentru România, împreună cu Polonia, pentru construirea unei autostrăzi și căi ferate, care să lege Constanța, de la Marea Neagră, cu Gdansk, de la Marea Baltică. Acest proiect de infrastructură va reprezenta un beneficiu uriaș pentru economiile României și Poloniei, dar și pentru economiile din regiune, ani buni de acum încolo”,a declarat ambasadorul Adrian Zuckerman la evenimentul de semnare a Acordului Interguvernamental cu Departamentul pentru Energie.

Ministrul economiei, Virgil Popescu, a fost la Washington și a semnat Acordul interguvernamental din partea României

Ministrul a confirmat existența acestui uriaș proiect de infrastructură cu Polonia și spune că partea română a insistat și pe realizarea infrastructurii adecvate din portul Constanța, de care este nevoie, astfel încât mărfurile care intră prin portul Constanța să iasă și să ajungă în Europa foarte repede.

Reamintim că România și SUA au parafat vineri un acord interguvernamental pentru construirea Unităților 3 și 4 ale Centralei de la Cernavodă, pentru retehnologizarea Unității 1 și pentru cooperare pe diverse paliere în domeniul nuclear civil din România.
Pe lângă acest acord, mai există un memorandum de înțelegere cu EXIM US (Banca de Export-Import a SUA) pentru o finanțare de 7 miliarde de dolari pentru dezvoltarea proiectelor din domeniul nuclear, dar si alte domenii, a anunțat ministrul economiei Virgil Popescu de la Washington. Însă ar mai putea fi implicate și alte instituții financiare.

Pentru început, americanii se vor implica deocamdată în construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și în recondiționarea unității 1.

Este un proiect în valoare de opt miliarde de dolari coordonat de una dintre cele mai mari firme de construcții din Statele Unite. Vor participa și companii din țara noastră, dar și din Franța și Canada. Acordul interguvernamental care pune în mișcare acest proiect a fost semnat la Washington de către ministrul Economiei, Virgil Popescu, și omologul său american, Dan Brouillette, informează Agerpres.