Evenimentul Zilei > Economie > PROIECT de lege. Infiinţarea unei BĂNCI naţionale DE GENE
PROIECT de lege. Infiinţarea unei BĂNCI naţionale DE GENE

PROIECT de lege. Infiinţarea unei BĂNCI naţionale DE GENE

Înfiinţarea unei bănci naţionale de gene în domeniul legumicol ar putea fi posibilă, dacă Parlamentul va aproba, în luna septembrie această iniţiativă.

Această decizie a fost anunţată la Staţiunea de Cercetare Legumicolă Buzău, care a aniversat joi şase decenii de la înfiinţare, de către Valeriu Tabără, vicepreşedintele Academiei Agricole şi Silvice.

"Există un proiect de lege în acest sens, acesta trebuie îmbunătăţit, iar în septembrie, acesta ar putea fi pus în dezbaterea Parlamentului pentru că înfiinţarea unei bănci de gene ar constitui garanţia conservării şi transmiterea pentru generaţiile următoare a mii de soiuri de legume, plante aromatice şi medicinale de pe întreg cuprinsul ţării", a mai precizat sursa citată de Agerpres.

La rândul său, directorul Staţiunii de cercetare legumicolă Buzău, Constantin Vlad, a declarat că "în 1957, anul în care s-a înfiinţat Staţiunea Experimentală Buzău, în cei 60 de ani de cercetare sistematică au fost brevetate sau sunt în curs de brevetare aproape 200 de soiuri şi hibrizi de legume româneşti".

La manifestarea de la Staţiunea de cercetare legumicolă Buzău au fost prezenţi academicieni, parlamentari, foşti angajaţi al unităţii de cercetare, invitaţi din domeniu întreaga ţară.

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: