Evenimentul Zilei > Actualitate > Programul ultrasecret de investigare a extratereștrilor a dispărut din Pentagon
Programul ultrasecret de investigare a extratereștrilor a dispărut din Pentagon

Programul ultrasecret de investigare a extratereștrilor a dispărut din Pentagon

A existat un program de cercetare a vieții extraterestre la nivelul Departamentului de Apărare al SUA?

Programul ultrasecret de investigare a extratereștrilor, o istorie ciudată. Ani de zile, Pentagonul prin Programul ultrasecret de investigare a extratereștrilor, denumit oficial Programul avansat de identificare a amenințărilor aerospațiale a investigat rapoarte despre obiecte zburătoare neidentificate, potrivit oficialilor Departamentului Apărării. New York Times a obținut în urmă cu ceva vreme declarații de la unii participanți la program. Aceste indicii a fost condus de un un înalt oficial din serviciile de informații militare, Luis Elizondo, al cărui birou, la etajul al cincilea al inelului C al Pentagonului, era ascuns adânc în labirintul clădirii.

Departamentul Apărării nu a recunoscut niciodată existența programului, pe care spune că l-a închis în 2012. Dar unele surse spun că, în timp ce Pentagonul a pus capăt oficial finanțării, programul a rămas operațional. În ultimii ani, spun ei, oficialii din program au continuat să investigheze relatări, în timp ce își îndeplineau celelalte atribuții în cadrul Departamentului de Apărare (D0D).

Programul clasificat ca fiind confidențial – multe părți din el rămân încă clasificate – a început în 2007 și inițial a fost finanțat la cererea lui Harry Reid, congresmanul democratul din Nevada, care era liderul majorității Senatului la acea vreme și care a avut mult timp un interes aparte pentru fenomenele spațiale. Cei mai mulți bani s-au îndreptat către o companie de cercetare aerospațială condusă de un antreprenor miliardar și prieten de lungă durată al lui Harry Reid, Robert Bigelow, care lucrează în prezent cu NASA pentru a produce navete pe care oamenii să le poată folosi în spațiu.

Programul ultrasecret de investigare a extratereștrilor

În emisiunea „60 de minute” a CBS din 2017, Robert Bigelowa spus că este „absolut convins” că există extratereștrii și că U.F.O. (OZN – Obiecte Zburătoare Neidentificate) au vizitat Pământul. Lucrând cu compania din Las Vegas a lui Bigelow, programul Pentagonului a produs documente care descriu anumite obiecte zburătoare care păreau să se deplaseze la viteze foarte mari, fără semne vizibile de propulsie, sau care pluteau fără mijloace aparente de ridicare.

Oficialii din program au studiat, de asemenea, videoclipuri cu întâlniri între obiecte necunoscute și avioane militare americane – inclusiv unul al unui obiect oval albicios, de dimensiunea unui avion comercial, urmărit de două avioane de luptă Navy F / A-18F plecate de pe portavion Nimitz în largul coastei San Diego în 2004.

Harry Reid, care s-a retras din Congres anul acesta, s-a declarat mândru de program. „Nu-mi este rușine, nici nu-mi pare rău că am început programul acesta”, a spus acesta. „Cred că este unul dintre lucrurile bune pe care le-am făcut în serviciul meu de congres. Am făcut ceva ce nimeni nu a mai făcut. ”

Alți doi foști senatori și membri de vârf ai unui subcomitet de cheltuieli pentru apărare – Ted Stevens, republican din Alaska și Daniel K. Inouye, democrat din Hawaii – au susținut, de asemenea, Programul avansat de identificare a amenințărilor aerospațiale.

Oamenii consideră, uneori, știința inexplicabilă

Deși nu contestă rezultatele programului, Sara Seager, astrofizician la M.I.T., a avertizat că a nu cunoaște originea unui obiect nu înseamnă că este de pe altă planetă sau galaxie. „Când oamenii pretind că observă fenomene cu adevărat neobișnuite, uneori merită să fie investigată cu seriozitate”, a spus ea. Dar, a adăugat ea, „ceea ce oamenii nu înțeleg când vine vorba de știință intră în categoria fenomenlor inexplicabile. James E. Oberg, fost inginer al navetei spațiale NASA și autorul a 10 cărți despre zborurile spațiale care deseori dezbate observațiile privind O.Z.N. – U.F.O. , a fost, de asemenea, sceptic: „Există o mulțime de evenimente banale și trăsături de percepție umană care pot explica aceste povești”, a spus Oberg.Totuși a menționat că a apreciat cercetările. „S-ar putea să existe o perlă acolo”, a spus el.

Ca răspuns la întrebările de la NYT, oficialii Pentagonului au recunoscut luna aceasta existența programului, care a început ca parte a Agenției de Informații pentru Apărare. Oficialii au insistat că efortul s-a încheiat după cinci ani, în 2012. „S-a stabilit că există alte probleme cu prioritate superioară care meritau finanțare și a fost în interesul DoD să facă o schimbare”, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului, Thomas Crosson, într-un e-mail, referindu-se la Departamentul Apărării. .

Dar Luiz Elizondo a spus că singurul lucru care s-a încheiat a fost finanțarea guvernului, care s-a stopat în 2012. De atunci, Luiz Elizondo a spus într-o declarație către NYT că el a continuat să lucreze cu oficiali din Marina SUA și C.I.A. El a continuat să coordoneze programul biroul său din Pentagon până în octombrie 2016, când a demisionat pentru a protesta împotriva a ceea ce el a caracterizat drept secret excesiv și opoziție internă.