Evenimentul Zilei > Social > Programul Start-up Nation, mai aproape de implementare
Programul Start-up Nation, mai aproape de implementare

Programul Start-up Nation, mai aproape de implementare

În cursul zilei de luni, ministrul Laufer va discuta o posibilă colaborare cu băncile, în vederea implementării programului Start-up Nation.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer, susţine luni o conferinţă de presă cu privire la semnarea Convenţiilor de colaborare cu instituţiile bancare în vederea implementării Programului Start-up Nation, dar şi pe tema programului de internaţionalizare a companiilor româneşti, respectiv deschiderea aplicaţiei de înscriere în program, conform Agerpres.

 

Potrivit datelor oficiale, peste 19.000 de planuri de afaceri au fost înregistrate în programul Start-Up Nation, din care 70% au fost depuse în ultimele cinci zile aşe sesiunii. Programul Start-Up Nation are un buget de 1,7 miliarde de lei în acest an, iar suma maximă pe care o poate primi o firmă este de 200.000 de lei.

 

Mai mult, în cazul programului guvernamental de sprijin a internaţionalizării companiilor româneşti, firmele care doresc să se promoveze pe pieţele externe se pot înscrie începând de luni, 31 iulie, ora 10:00, iar fondurile se vor aloca după principiul primul venit, primul servit. Suma maximă pe care o poate accesa o firmă este 50.000 de lei. Există o contribuţie proprie de 10% a celor care aplică, deci grantul este nerambursabil în proporţie de 90%, a explicat Laufer, în cadrul unei conferinţe de lansare a programului.