Programul „Școală după școală” poate fi organizat în aproape 100 de școli din București

Programul „Școală după școală” poate fi organizat în aproape 100 de școli din București Școală. Sursa foto: Arhiva EVZ

Mii de elevi din București vor putea beneficia de programul „Școală după școală”, după ce 98 de unități de învățământ au primit aviz favorabil pentru implementarea lui în anul școlar următor, 2024-2025.

Programul oferă elevilor activități educaționale și recreative, complementare curriculumului școlar, pentru consolidarea competențelor și îmbunătățirea învățării, inclusiv sesiuni de remediere și accelerare a procesului educativ.

Programul „Școală după școală” destinat ciclului primar și secundar

Ministerul Educației a subliniat că programul este destinat elevilor din învățământul primar și secundar, putând fi implementat înainte sau după orele școlare obligatorii, în funcție de programul fiecărui nivel de studiu.

În învățământul primar, programul „Școală după școală” include diverse activități precum sprijin specializat pentru efectuarea temelor, recuperare pentru elevii cu dificultăți cognitive, emoționale sau tulburări de limbaj prin activități de remediere, consiliere și intervenții logopedice.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, sunt organizate ateliere tematice și alte activități recreative pentru încurajarea lecturii independente.

98 de școli bucureștene au aviz pentru a organiza acest program pentru elevi.

școală

Școală. Sursa foto: Arhiva EVZ

Ce activități sunt prevăzute pentru elevii din învățământul secundar

În învățământul secundar, programul „Școală după școlă” include un pachet diversificat de activități menite să sprijine accelerarea învățării și performanța elevilor.

Acestea includ pregătirea pentru competiții și olimpiade școlare, participarea la concursuri sportive și artistice, organizarea și participarea la festivaluri și expoziții, realizarea de publicații școlare, precum și implicarea în activități de cooperare europeană.

De asemenea, pentru acești elevi sunt organizate și pachete de activități de sprijin, cum ar fi asistența psihopedagogică pentru recuperarea decalajelor în învățare, activități de suport pentru efectuarea temelor și consiliere psihologică.

În plus, se organizează activități pentru pregătirea lor pentru viață, cum ar fi dezvoltarea personală, promovarea unei atitudini active și implicarea în diverse activități, promovarea unui stil de viață sănătos și educația pentru carieră.

Elevii ce iau parte la programul „Școală după școală”, organizați în grupuri

Fiecare unitate de învățământ configurează module de activități personalizate, adaptate nevoilor grupului țintă, prin integrarea diverselor tipuri de activități.

Elevii ce iau parte la program vor fi organizați în grupuri de câte 12, ce vor fi formate în funcție de preferințele și necesitățile identificate.

Programul „Școală după școală”

Școală. Sursa foto: dreamstime.com

Activitățile sunt planificate, organizate și facilitate de către personalul didactic din învățământul primar și secundar, împreună cu consilieri școlari, profesori de sprijin, bibliotecari, logopezi, laboranți, pedagogi, antrenori, mediatori școlari și voluntari din școală, instituții și organizații partenere calificate în acest sens, potrivit educatieprivata.ro.